Plinta vienas iš užkrečiamiausių virusų pasaulyje: gyventojai raginami skiepytis | kl.lt

PLINTA VIENAS IŠ UŽKREČIAMIAUSIŲ VIRUSŲ PASAULYJE: GYVENTOJAI RAGINAMI SKIEPYTIS

  • 24

Britų sveikatos specialistai įspėja gyventojus dėl gresiančio tymų protrūkio. Mat suskaičiuota, kad šalyje jau yra daugiau kaip trys milijonai žmonių, kurie nėra paskiepyti nuo šios pavojingos infekcijos.

Pagal oficialius britų duomenis, po kelis dešimtmečius trunkančios sėkmingos vaikų skiepijimo kampanijos tymai, faktiškai, buvo išnaikinti Jungtinėje Karalystėje.

Dar 2017 metais buvo laikoma, kad vietinės kilmės susirgimų britų salose nebuvo.

Deja, pastaruoju metu padėtis gerokai suprastėjo ir vien nuo praeito rudens Jungtinėje Karalystėje tymų virusu užsikrėtė daugiau kaip 200 žmonių.

„Tymai yra labai užkrečiama liga, o žmonės dažnai apie ją galvoja tiesiog kaip apie bėrimą, o kadangi anksčiau visoje Jungtinėje Karalystėje tymai buvo išnaikinti, jų atvejų nebuvo tiek daug“, – kalbėjo JK sveikatos apsaugos sistemos atstovas Steve Russell.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tymų virusas laikomas pačiu užkrečiamiausiu pasaulyje.

Tai reiškia, kad jeigu kambaryje yra vienas tymais sergantis ir kosėjantis žmogus, kiti 9 iš 10 imuniteto neturinčių žmonų, tikrai užsikrės ir susirgs.

Britai atkreipė dėmesį, kad per pandemiją ir po jos pasiskiepijusių nuo tymų sumažėjo ir dabar tokių žmonių yra tik apie 85 procentus, o kai kuriuose Londono rajonuose ir dar mažiau.

Patikimai apsaugai reikia, kad būtų paskiepyta mažiausiai 95 procentai šalies gyventojų.

„Žmonės gali pamanyti, kad tymai nebėra grėsmė ir nebekelia pavojaus jų asmeninei sveikatai, tačiau kadangi tai labai užkrečiama liga, privalome palaikyti tikrai aukštą skiepijimo lygį visoje visuomenėje“, – įspėjo Steve Russell.

Iki masinio skiepijimo pradžios tymai buvo viena iš pavojingiausių mažų vaikų ligų, nes nuo 9 mėnesių kūdikis praranda motinos perduotą imunitetą ir jau gali susirgti.

Todėl primygtinai rekomenduojama pirmą kartą paskiepyti vaikus iki vienerių metų amžiaus ir dažniausiai tam naudojamai kombinuoti trijų vakcinų skiepai, kurie apsaugo nuo tymų, raudonukės ir kiaulytės.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

farma

i sveikata avys...

Aha

Jau pradeda vėl,matyt gavo naujas instrukcijas o su tymais jau ne pirmą kartą gazdina

Byyyy Rka DEJĘS

NaaaaCHui jūsų MARAZMA - adatas !!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS