Saldus miegas: kaip išsirinkti tinkamą čiužinį? | kl.lt

SALDUS MIEGAS: KAIP IŠSIRINKTI TINKAMĄ ČIUŽINĮ?

  • 0

Pabudus vargina nugaros skausmai? Miegate ant beveik dešimties metų senumo čiužinio? Geriau išsimiegate viešbutyje nei savo miegamajame? Nepriklausomai nuo priežasties, kodėl nusprendėte įsigyti naują čiužinį, tai vienas iš nedaugelio pirkinių, kurie reikšmingai paveiks tiek jūsų miego kokybę, tiek bendrą savijautą.

Varle.lt specialistai parengė patarimų gidą, kuris padės renkantis čiužinį.

Čiužinių tipai

Prieš įsigyjant čiužinį, rekomenduojama susipažinti su skirtingais čiužinių tipais. Ši informacija padės išsirinkti geriausiai jūsų poreikiams pritaikytą sprendimą.

Spyruokliniai čiužiniai

Šio čiužinio viduje gausu susisukusių metalinių spyruoklių. Ant tokių čiužinių dažnai prisiuvamas papildomas ploną pagalvę primenantis paminkštinimas.

* Dėl plieninių ir iš storesnio metalo pagamintų spyruoklių mažiau jausite lovoje besivartantį partnerį, o čiužinys tarnaus išties ilgai.

* Būna įvairių atramos ir patogumo lygių spyruoklinių čiužinių.

Poroloniniai čiužiniai

Pagrindinė šio tipo čiužinių medžiaga – porolonas. Dėl skirtingo tankio, naudojamų medžiagos rūšių ir sluoksniavimo metodų jie būna įvairių atramos lygių.

* Tai ekonomiškas pasirinkimas, nes tokie čiužiniai ilgą laiką gerai išlaiko savo formą ir atramą.

* Dažnai būna plonesni ir pasižymi didesne izoliacija, todėl miegant ant poroloninių čiužinių galima perkaisti.

Putų poliuretano čiužiniai

Putų poliuretano čiužiniai gaminami iš didelio tankio putų poliuretano, kuris lemia, kad čiužinys prisitaiko prie kūno formos.

* Dėl naujoviško poliuretano derinio čiužinys teikia pusiausvyrą, atramą ir „kvėpuoja“.

* Atsigulus toks čiužinys prisitaiko prie jūsų kūno išlinkimų ir linijų, jautriai reaguoja į spaudimą, temperatūrą bei kūno formą, o jums atsikėlus – atgauna savo pradinę formą.

* Geliniai prie kūno formos prisitaikantys poroloniniai čiužiniai reguliuoja temperatūrą, skatina oro cirkuliaciją ir išsklaido šilumą, kad miegoti būtų vėsiau.

Oro čiužiniai

Galima pagalvoti, kad tai paprasčiausi pripučiami čiužiniai, ant kurių miegoti dažnai siūlome svečiams arba kuriuos gabenamės išsiruošę į išvykas. Tačiau iš tiesų tai yra čiužiniai su oro kameromis, kurias galima pritaikyti prie skirtingų patogumo poreikių. Tokias kameras savo produktuose įrengia daugelis čiužinių gamintojų.

* Dvigulis čiužinys su reguliuojamomis oro kameromis puikiai tiks partneriams, kurių miegojimo įpročiai skiriasi.

* Dėl paminkštinto viršutinio sluoksnio jie gali šiek tiek įdubti arba susislėgti, kaip ir spyruokliniai čiužiniai.

Hibridiniai čiužiniai

* Šie čiužiniai gaminami ir iš plieno spyruoklių, ir iš prie kūno formos prisitaikančio porolono bei atraminių sluoksnių. Pasirinkę šį variantą galėsite džiaugtis geriausiomis abiejų čiužinių tipų savybėmis: patvarumu, reagavimu į kūno formas ir patogumu.

Lateksiniai čiužiniai

* Gaminami iš natūralaus arba sintetinio itin elastingo kaučiuko. Lateksiniai čiužiniai yra išskirtinai patvarūs – bėgant laikui jų patogumas neprastėja.

* Tai aplinkai nekenksmingi čiužiniai, kurie prisitaiko prie kūno formos, yra neįtikėtinai atsparūs spaudimui ir pasižymi švelnia atrama.

Čiužinių dydžiai

Rinkdamiesi tinkamą čiužinį atkreipkite dėmesį į tai, kad:

* jis turi būti ilgesnis nei aukščiausias ant jo miegosiantis žmogus;

* lova turi būti tokio pločio, kad atsigulus ir už galvos sunėrus rankų pirštus alkūnės neišlįstų iš už čiužinio krašto arba neprisiliestų prie partnerio alkūnės (dviem suaugusiesiems rekomenduojame didelius ar karališko dydžio čiužinius).

Čiužinių kietumas

Čiužinių kietumo parametras nurodo, ar gulėti ant čiužinio yra kieta, ar minkšta. Šis jausmas ir čiužinio kietumas priklauso nuo to, kokį čiužinį laikote minkštu, kokį – vidutinio tvirtumo ar kietu. Varle.lt specialistų teigimu, šis vertinimas labai subjektyvus. Tam įtakos turi ir jūsų kūno tipas, svoris, dydis bei kiti veiksniai.

Dažnai čiužinių kietumas yra painiojamas su atramos stiprumu. Gulint ant čiužinio su gera atramos sistema jūsų stuburas yra tinkamoje padėtyje ir miegant neįsitempia. Jeigu ši sistema prasta, labai tikėtina, kad atsibudę jausite maudimą ar skausmą. Pasak Varle.lt specialistų, čiužinių kietumas labiau susijęs su tuo, kaip patogiai jaučiatės gulėdami ant čiužinio. Geriausiai jums tinkantis čiužinio kietumas, nesvarbu, pirmenybę teikiate kietesniems ar minkštesniems čiužiniams, neatsiejamas nuo patogumo.

Protingai pasirinktas čiužinys negali būti nei per daug minkštas, nei per daug kietas. Teisingai pasirinktas čiužinys turi užtikrinti stuburui anatominę poziciją miegant. Tai reiškia horizontalios linijos formą, kai mes gulime ant šono ir banguotą formą su įlinkimais dubens ir viršutinės pečių juostos srityse, jei gulime ant nugaros ar pilvo.

Lovoje praleidžiate trečdalį gyvenimo, todėl svarbu čiužinį pasirinkti protingai. Pasirūpinę patogia vieta panirti į saldų nakties poilsį, galbūt net imsite laukti, kada ateis laikas gultis, užuot nerimavę, kiek laiko praleidžiate miegodami.

GALERIJA

  • Saldus miegas: kaip išsirinkti tinkamą čiužinį?
  • Saldus miegas: kaip išsirinkti tinkamą čiužinį?
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS