Specialistės patarimai: kaip vasarą prižiūrėti veido odą? | kl.lt

SPECIALISTĖS PATARIMAI: KAIP VASARĄ PRIŽIŪRĖTI VEIDO ODĄ?

  • 0

Sveikatos ir grožio specialistai primena, kad vasarą veido odai reikalingas intensyvus drėkinimas ir stipri apsauga nuo saulės spindulių. „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė sako, kad norint apsaugoti savo veido odą ir vasarą neturėti problemų, reikėtų nepamiršti naudoti konkrečiai veido odai tinkančias priemones ir nenustebti, jeigu oda pakis dėl aktyvaus gyvenimo būdo bei maisto. Specialistė atsako į dažnai užduodamus klausimus apie veido odos priežiūrą vasarą.

–  Vasarą veido oda gauna tikrai daug saulės spindulių, ji pradeda pleiskanoti, išryškėja mimikos raukšlės, veide atsiranda mažų dėmelių, ką reikėtų daryti?

– Siūlyčiau pirmiausia švelniai nušveisti odą. Tai galite padaryti užsitepę veido kaukę, kuri suputoja, taip išvalydama ne tik odos paviršių, bet ir giluminius sluoksnius. Kitas efektyvus būdas – naudoti kaukę, kurią trumpam, vos kelioms minutėms, paliekame ant veido ir tada nutriname tarsi trintuku.

Mimikos raukšles prižiūrėkite naudojant regeneruojamąsias priemones. Rekomenduoju naudoti priemones, kuriose yra mikrošvirkštai, iš vidaus užpildantys raukšlę hialurono rūgštimi. Taip mimikos raukšlė tampa mažiau matoma, suminkštėja. Įprastai verta kasdien  laikytis veido priežiūros rutinos – ryte veidą nuprausiame, atgaiviname ją toniku, tuomet problemines vietas tepame serumu ir galiausiai – dieniniu kremu. Vakare, nuvalę makiažo likučius, odą patepame serumu ir naktiniu kremu, kuris drėkina ir maitina.

Jeigu išryškėjo pigmentinės dėmės, siūlyčiau naudoti priemones ir ampules, kuriose yra aukštos koncentracijos vitamino C, jos šviesina ir naikina pigmentines dėmeles.

–  Vasarą atsiranda daug strazdanų, veido oda pradeda riebaluotis, nors kitais metų laikais ji dažniausiai yra sausa. Galbūt yra priemonės ar ritualai, kurie padėtų sumažinti riebalų išsiskyrimą?

– Norint sumažinti riebios odos efektą, patarčiau naudoti giluminio poveikio molio kaukes, bet būtinai rinktis tas, kurios nesudžiūsta ir „nesurakina“ veido odos. Verta naudoti matinį efektą suteikiančius kremus, gelius – jų asortimentas platus, jie nedžiovina odos, o priešingai – intensyviai drėkina.

Strazdanos yra jūsų išskirtinumas, mėgaukitės jomis, o jeigu norisi jas laikinai paslėpti, tam puikiai tiks presuota mineralinė pudra. Parinkus jums tinkamą atspalvį, strazdanos nesimatys.

–  Mano veido odos tipas  sausa, tačiau vasarą veidas išskiria daugiau riebalų ir ji tampa labai riebi, tai labai matosi ir norisi paslėpti. Ar galima paslėpti į riebumą linkusią odą vasaros metu?

– Rekomenduoju naudoti serumą, kuris yra skirtas riebios odos priežiūrai, jis sutraukia poras, mažina riebalų išsiskyrimą, palieką matinį efektą. Patarčiau naudoti matiškumą suteikiančią emulsiją, kuri turi SPF apsaugą nuo saulės.

– Mano oda vasarą tampa labai sausa, saulės spinduliai dar labiau ją sausina, turiu nuolat ypač intensyviai drėkinti. Kaip drėkinti odą, kad ji vėl taptų sveika ir švytinti?

– Rekomenduočiau pirmiausia pasidaryti veido odos tyrimą, nustatyti veido odos tipą ir veido odos būseną. Jeigu oda yra dehidratavusi, jai trūksta drėgmės, rekomenduočiau naudoti drėkinamuosius kremus, serumus ir drėkinančią kaukę. Nakčiai patarčiau užsidėti naktinę kaukę, kuri yra serumas, kremas ir kaukė viename. Taip oda bus intensyviai prisotinta drėgmės, putlumo bei suteiks komforto jausmą.

– Po maudymosi ežere ar duše, oda tampa labai sausa ir susitraukusi, labai nemalonus jausmas, todėl turiu intensyviai drėkinti. Kas gali paskatinti drėgmės atsiradimą veido odoje, ką galėčiau daryti?

– Yra keli etapai. Pirmiausia rekomenduočiau veido odą prausti specialiais prausiamaisiais aliejais, kurie tausoja odą, jos nesausina. Tuomet verta pasirūpinti, kad jūsų odos priežiūros rinkinyje atsirastų emolientas ir jo sudėtyje būtų hialurono rūgšties. Be to, kaip papildomą drėkinimo priemonę kiekvieną kartą po dušo ar maudynių naudokite tam skirtą aliejų, tepkite jį dar ant drėgnos, šiltos odos. Efektas bus žymiai geresnis ir labiau pastebimas.

– Labai greitai įdegu būdama saulėje, todėl jeigu ilgiau esu saulėje, mano skruostai kaista ir pradeda raudonuoti. Kas gali padėti numalšinti raudonį ir kokiais būdais apsaugoti jautrią veido odą nuo saulės spindulių?

– Siūlyčiau iš ankstaus ryto pasitepti apsaugą nuo saulės su SPF 50 ir patepti veido odą kas 2 valandas. Tai neturi būti mažas lašelis kremo – kiekis, kurį reikėtų tepti – bent pusė arbatinio šaukštelio vienam kartui. Jeigu būsite saulėje ilgiau, nepamirškite veido odai skirtų jautrumą mažinančių priemonių. Papildomai yra specialios priemonės raudoniui mažinti, kurios saugos ir nuo kapiliarų trūkinėjimo.

– Naudoju SPF apsaugą nuo saulės, tačiau mano oda vis tiek labai išsausėjusi, skilinėja ir yra šiurkšti. Ką kito ar papildomo galima naudoti be SPF apsaugos nuo saulės?

– Prieš SPF apsaugą nuo saulės turinčias priemones papildomai rekomenduočiau tepti giliai drėkinantį serumą, o tik tada drėkinamąjį kremą. Tuomet ant viršaus tepkite apsauginius kremus arba naudokite purškiamas apsaugines priemones. Neapsigaukite naudodami natūralius aliejus, nes jie dar labiau džiovina veido odą, o kremai atvirkščiai – intensyviau drėkina.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS