Šveicarija sunaikins apie 10 mln. „Moderna“ vakcinos dozių | kl.lt

ŠVEICARIJA SUNAIKINS APIE 10 MLN. „MODERNA“ VAKCINOS DOZIŲ

  • 3

Šveicarijai teks sunaikinti 10,3 mln. „Moderna“ vakcinos nuo COVID-19 dozių, kurių galiojimo laikas baigėsi šią savaitę, šeštadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasak šveicarų naujienų agentūros „ATS-Keystone“, ministerija teigė neturinti kito pasirinkimo, kaip tik sunaikinti skiepus, nes trečiadienį baigėsi jų galiojimo laikas.

Pareigūnai nurodė, kad 2,5 mln. dozių saugoma Šveicarijos kariuomenės logistikos bazėje, o 7,8 mln. – išorinėje saugykloje Belgijoje.

SAM patvirtino anksčiau paskelbtą šveicarų naujienų portalo „Beobachter“ pranešimą, kuriame buvo apskaičiuota, kad naikintinų dozių vertė yra apie 280 mln. Šveicarijos frankų (295 mln. eurų).

Ministerija atkreipė dėmesį, kad nusprendė įsigyti tokių preparatų dar COVID-19 pandemijos pradžioje, kai mokslininkai skubėjo sukurti vakciną nuo gyvybei pavojingos infekcijos.

Šveicarija užsisakė vakcinų dozių iš įvairių gamintojų, kad nebūtų priklausoma nuo skiepų, kurie ilgainiui gali tapti neveiksmingais, taip pat apsisaugotų nuo galimų tiekimo trikdžių.

Kadangi „Moderna“ ir „Pfizer-BioNTech“ vakcinos, sukurtos naudojantis iRNR technologija, pasirodė esančios veiksmingos, Šveicarijoje susidarė didelis dozių perteklius.

Birželį naujienų portalas „Swissinfo“ apskaičiavo, kad Alpių valstybėje yra apie 38 mln. įvairių perteklinių COVID-19 vakcinų dozių, kurių galiojimo laikas baigsis iki šių metų pabaigos.

Pasak SAM, šveicarams per kitą mėnesį prasidėsiančią revakcinaciją bus siūlomos 3,5 mln. naujos, adaptuotos „Moderna“ vakcinos dozių.

Šveicarijoje, kur nuo pandemijos pradžios mirė 13 556 koronavirusu užsikrėtę žmonės, paskiepyta beveik 70 proc. visų 8,7 mln. gyventojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaunietė 1

taigi galėjo padovanoti Afrikos žmonėms kol galiojo. Skrudžai

Anonimas

Medikai buvo paskiepyti Moderna vakcina,o pensininkams buvo brukama AstraZeneca{pigiausia}.Kaip matom vyresni žmonės visose srityse menkinami.

Lauris

Kokios vakcinos ? Ten šudu marmalas tik į kanalizaciją tuos marmalus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS