Sveikatos apsaugos ministerijos ekspertai tarsis dėl persirgusių COVID-19 skiepijimo | kl.lt

SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJOS EKSPERTAI TARSIS DĖL PERSIRGUSIŲ COVID-19 SKIEPIJIMO

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) suburti ekspertai antradienį tarsis dėl persirgusių koronavirusu skiepijimo.

Kaip BNS sakė Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro imunologė, profesorė Aurelija Žvirblienė, ji pati siūlys pritarti galimybei paskiepyti viena bet kurios vakcinos doze asmenis, kurie yra persirgę prieš pusmetį ar dar seniau.

„Svarstysime, kokie yra moksliniai, teisiniai argumentai. Aš turiu labai aiškią poziciją, kad persirgę žmonės turėtų būti skiepijami viena doze vakcinos, nesvarbu kurios. Tam yra mokslinis pagrindas – ar persirgimas, ar vakcina, sukuria arba sustiprina imunitetą. Jei žmogus perserga, vakcina tai sustiprina ir išeina kaip antra skiepo dozė“, – sakė mokslininkė.

Šiuo metu sveikatos apsaugos ministro nustatyta tvarka gali būti skiepijami seniau nei prieš pusmetį persirgę COVID-19 asmenys, tačiau, pasak A. Žvirblienės ši nuostata nėra imperatyvi ir net neseniai persirgę žmonės, pageidaujantys gauti skiepą, yra vakcinuojami.

„Dar yra punktas, kad tie, kurie turi antikūnų, irgi gali nesiskiepyti. Bet ministro įsakyme yra įrašyta „neskiepijami“. Jei žmogus nori, negali jam uždrausti“, – teigė imunologė.

Skiepijimas Lietuvoje vyksta „Pfizer-BioNTech“, „Moderna“ bei „AstraZeneca“ vakcinomis. Visomis iš jų skiepijant reikia dviejų dozių. Statistikos departamento duomenimis, Lietuva gavo 900,6 tūkst. vakcinos dozių, jų panaudota 780,5 tūkstančio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Siaubas

Kokį mėšlą rašot! Nuo kada vakcina stiprina imunitetą? Ar jums su galva viskas gerai? Kad pradėsit rašyt ir skatinti žmones sportuot, būti kuo daugiau gryname ore, žmonės turi judėt! O ne sėdėt namie ir laukt chemijos! Idiotai jūs, kurie tokius bredus rašot! Degradacija žiniasklaidos aukščiausiam lygyje!

bulbulbul

Daunai, imbecilai ir idiotai šitie "sexpertai". Natūralų imunitetą bando nurašyti... Eikit karvių melžti tai prisiminsite kam kieno ir kaip buvo sukurti skiepai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS