A. Veryga apie privalomus skiepus: tai – užsispyrėliškas ir gerokai vėluojantis sprendimas | kl.lt

A. VERYGA APIE PRIVALOMUS SKIEPUS: TAI – UŽSISPYRĖLIŠKAS IR GEROKAI VĖLUOJANTIS SPRENDIMAS

Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad plintant omikron atmainai Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisos, numatančios medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 ligos, praranda bet kokią prasmę. Todėl parlamentaras viliasi, kad Seimas, įvertinęs visas aplinkybes, šias pataisas priėmimo stadijoje atmes.

„Dėl privalomos vakcinacijos, tai bendruomenės, dabar jau ir profesinės sąjungos aiškiai pasisakė, kad jos tikrai yra prieš ir nemato jokios prasmės, ypatingai kai yra dabar omikron atmaina, ir praktiškai tai praranda bet kokią prasmę. Tai aš niekaip kitaip, kaip tokio užsispyrėliško, aklo sprendimų priiminėjimo, kurie yra gerokai vėluojantys, negaliu paaiškinti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė A. Veryga.

„Valstietis“ viliasi, kad Seimas, įvertinęs visas aplinkybes, šį įstatymo projektą priėmimo stadijoje atmes.

„Tai yra tiesioginis konfrontavimas su ta pagrindine bendruomene, kuri padeda visiems mums valdyti pandemiją, iš tikrųjų dirba labai sunkiai, yra pavargę. Tai medikai nesupranta šito sprendimo“, – sakė A. Veryga.

„Labai tikiuosi, kad kolegos, kurie balsavo už, šiandieną galbūt pakeis nuomonę, susivoks ir visgi nebus priimtas šis įstatymas“, – pridūrė Seimo narys.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienį skubos tvarka ketina apsispręsti dėl Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų, numatančių medikams ir socialiniams darbuotojams taikyti privalomą skiepijimą nuo COVID-19 ligos.

Privaloma vakcinacija būtų įvesta asmenims, teikiantiems paslaugas sveikatos priežiūros bei socialinės globos įstaigose, taip pat sveikatos priežiūros įstaigose teikiantiems valymo, maisto tiekimo ar kitas paslaugas bei į namus vykstantiems socialiniams darbuotojams.

Numatoma, kad, praėjus trims mėnesiams nuo nušalinimo pradžios, darbdavys galės nutraukti darbo sutartį be įspėjimo ir nemokėdamas išeitinės išmokos.

Išimtis numatyta tiems darbuotojams, kurie negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių. Taip pat tiems darbuotojams, kurie yra persirgę koronavirusu, kol bus laikomi įgijusiais imunitetą.

Numatoma, kad Seimui šiuos pakeitimus priėmus, reikalavimas įsigaliotų vasario 14 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

To kas

O,tai kaip paskiepytas šachmatų meistras 33m.nuo komplikacijų mirė?Tai reiškiasi,kad neapsaugo.

moteris

Nuo kada POLITIKAI APIE MEDICINA ISMANO GERIAU, NEI MEDIKAI? Manau, politikams reikia patikrinti sveikata, nes kai kurie sprendimai it begalviu..:(

Oj koks bukas :)

Viešai bukena, pasakyta VIEŠAI ką būtų daręs Veryga :) Tik bemokslis zombis , liberkonservatų laisvas rinkėjas , nieko nežinai :) Seniai rašau vieninteliai buduliai jūs ir esate :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS