Žiniasklaida: utilizavimui paruošta 1,5 mln. COVID-19 vakcinų, dar 2,3 mln. – dovanojama | kl.lt

ŽINIASKLAIDA: UTILIZAVIMUI PARUOŠTA 1,5 MLN. COVID-19 VAKCINŲ, DAR 2,3 MLN. – DOVANOJAMA

  • 8

Lietuvoje utilizavimui paruošta apie 1,5 mln. vakcinų nuo koronaviruso, dar 2,3 mln. yra arba bus padovanotos kitoms valstybėms, antradienį pranešė naujienų portalas „15min“.

Šiuos duomenis pateikė Sveikatos apsaugos ministerija.

Vakcinos jau yra pristatytos Ukrainai, Sakartvelui, Moldovai, Armėnijai, Taivanui, Tadžikistanui, Vietnamui, Norvegijai, Latvijai, Kiprui, Hondūrui, Kongui, Tanzanijai, Indonezijai ir Belizui.

Jų planuojama dovanoti ir Uzbekistanui, Bangladešui ir Filipinams.

Naudoti nebetinkamų vakcinų skaičius auga visuomenei vangiai skiepijantis antrąja sustiprinančiąja arba vadinamąja ketvirtąja doze.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pensininkė

Vis girdisi,kad greitųjų testų pirkimo byla dar tebevyksta,bet savų nevykėlių,kurie pripirko vakcinų pusei Europos,neliečia.Smulkiesiems pienininkams keliasdešimt milijonų nėra,reiks naikint gyvulius.Vargingieji pieno įpirkti nebegali,bet valdžia tokiais niekniekiais neužsiiminėja. Dulkis milijonus taško laisvai.Gal vis tik ateis laikas ,kai ir tuos susodins.

Sūduvis

Būtų labai ydomu sužinoti kiek tai visa kainavo priverstiniam sveikatos draudimui, ir kiek už tai būtų sumažintos reikalingų nvaistų kainos?.?.

ciniškas duomenų mokslininkas per brūkšnelį chirurgas

Biudžeto pinigai į kanalizaciją. Šitaip taškytis mokesčių mokėtojų pinigais... Nieko tokio, mokesčius pakelsim. Sutartys su tiekėjais taigi paslaptyje, niekas nežino kokie įsipareigojimai, kiek vakcinų dar reiks nupirkti ir išpilti. Gripo vakcinų nemokamų negali padaryti, nors nuo pat pradžių buvo kalbama, kad gripas baisesnė ir klastingesnė liga, o va koronos vakcinos laisvai į kanalizaciją liejasi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS