„Honda Civic“ modelio sugrįžimas iš ateities | kl.lt

„HONDA CIVIC“ MODELIO SUGRĮŽIMAS IŠ ATEITIES

Frankfurto automobilių parodoje pristatytas Europos rinkai skirtas naujas Honda Civic modelis.

2006 m. pasirodęs aštuntos kartos Honda Civic pavergė išraiškinga išvaizda – jis atrodė lyg “Žvaigždžių karų” erdvėlaivis. Hečbekas greitai išpopuliarėjo ir dabar dažnai sutinkamas miestų gatvėse. 

Tiesa, “erdvėlaivio” vairuotojai priekaištavo dėl komforto trūkumo, neaukštos kokybės salono apdailos medžiagų ir ne itin taupių variklių.

Pasak gamintojo, naujasis modelis atrodo solidžiau. Specialiai Europos rinkai ketverius metus kurtas naujasis Civic bus siūlomas tik kaip penkiaduris hečbekas (JAV rinkoje parduodamas prieš pusę metų Detroito automobilių parodoje pristatyti hečbekas ir sedanas).

Naujasis Civic 35 mm ilgesnis, 20 mm žemesnis ir 10 mm platesnis nei senasis. Į akis labiausiai krinta galinė dalis, kurios vientisas žibintas kartu yra ir vadinamasis spoileris. Kiti išorės pakeitimai mažiau pastebimi, tačiau beveik visos kėbulo detalės pakeistos naujomis. 

Kurdamas naujojo Civic išvaizdą, gamintojas įkvėpimo sėmėsi iš naujos kartos lėktuvų, kurių fiuzeliažas ir sparnai susilieja į vieną korpusą ir užtikrina puikias aerodinamines charakteristikas. Dėl šių patobulinimų modelio aerodinaminis pasipriešinimo koeficientas (Cx 0.27; VW Golf jis yra Cx 0.30) labai mažas.

Gairės: Honda Civic
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS