10 tūkst. siekiantis atlyginimas – šių dienų realybė: kas tiek uždirba? | kl.lt

10 TŪKST. SIEKIANTIS ATLYGINIMAS – ŠIŲ DIENŲ REALYBĖ: KAS TIEK UŽDIRBA?

  • 18

Dešimtį tūkstančių siekianti alga popieriuje gali atrodyti kaip svajonė, tačiau darbo skelbimų portalams tokie pasiūlymai jau nekelia nuostabos. Plačiau apie tai kalbėjo darbo skelbimų portalo rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė.

– Ką jūs dabar matote rinkoje? Ar 10 tūkt. eurų atlyginimas kelia nuostabą, ar jau tampa kasdienybe?

– Prieš kelis metus tai buvo itin retas atvejis. O pastaraisiais metais darbo skelbimai su 10 tūkst. eurų siūlomu atlyginimu tikrai nėra tokia retenybė. Šiuo metu pas mus yra keli vienetai. Kiekvieną mėnesį, kai turime keletą tokių darbo skelbimų, tai visai didelis postūmis nuo ankstesnių metų statistikos. Ta didžioji dauguma, kur siūlomi itin aukšti atlyginimai, tai vyraujanti amplitudė – nuo 4 tūkst. iki 8 tūkst. Tokių darbo pasiūlymų jau skaičiuojama dešimtimis arba šimtais. Įdomu, kad būtent su tokia amplitude ir yra tokie skelbimai. Ne šiaip siūlomas atlyginimas 4 tūkst., bet nuo 4 tūkst. iki 8 tūkst.

– Kokios pozicijos vyrauja su itin aukštais atlyginimais?

– Aukščiausio lygio vadovai, generaliniai vadovai, įmonės vadovai, padalinių vadovai, technikos, informacinių technologijų (IT), finansų vadovai. Jiems šalia stovi IT specialistai. Tai – IT architektai, IT inžinieriai, IT komandos vadovai.  Šių skelbimų toks nemažas pasirinkimas. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kalbant apie vadovus. Ar yra kažkokie sektoriai, kur būtent tie atlyginiai jau tikrai dideli?

– Taip, galima išskirti keletą sektorių, kur pasitaiko daugiau ir didesnių atlyginimų. Tai – transporto, energetikos, finansų, telekomunikacijos, bankų, farmacijos įmonės. Čia galima šiek tiek susieti ir su įmonės dydžiu.

– Ar pastebimas vidurinės grandies vadovų atlyginimų augimas? Ar šiaip specialistų?

– Atlyginimai augo beveik visose pareigų kategorijose. Net ir nekvalifikuotiems darbuotojams atlyginimai augo. 10 proc. buvo vidutinis augimas, tai nekvalifikuotiems jis buvo net didesnis nei 10 proc. Vidurinės grandies patyrusiems specialistams atlyginimų augimas buvo spartesnis ir maždaug prilygsta aukščiausio lygio vadovams.

– Ar 4-8 tūkst. atlyginimą gali gauti ir tie specialistai, kurių labai trūksta rinkoje? 

– Galima išskirti ir tokias sritis. Labiausiai atlyginimai augo tiems, kur reikalinga labai aukšta kompetencija ir tiems, kurių labai trūksta, kur labai nemaža paklausa, bet maža pasiūla. Pavyzdžiui, medicinos srities darbuotojų ir paklausa, ir pasiūla – didelė. Ir kvalifikacija reikalinga aukšta. Tai šioje kategorijoje atlyginimai augo sparčiau. Ta pati nekvalifikuota darbo jėga, atrodo, kvalifikaciniai reikalavimai – minimalūs, bet jų didelė paklausa. Tai ir čia atlyginimai augo. Taip pat ir kitos kategorijos, pavyzdžiui, energetika, kur specialistų poreikis aukštas, bet nėra tiek darbuotojų, kiek reikėtų. Statybų, finansų, administravimo, teisės, žmogiškųjų išteklių sektoriai – juose nėra atitikimo pasiūlos ir paklausos, tai atlyginimai augo.

– Ar pastebit, kad patys darbuotojai sako, kad, pavyzdžiui, be 2 tūkst. į rankas jie neis dirbti?

– Čia reiktų išsimatuoti pagal darbo skelbimus. Jeigu skelbimas sulaukia itin mažai peržiūrų, tai vienas iš faktorių – per menkas siūlomas atlyginimas, kur pareigos ir įmonė gal ir įdomus, bet siūlomas atlyginimas neatitinka darbuotojų lūkesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

N

Dabar kai valdo kapitalizmas,kai atsirado vergvaldziai ir vergai,tai vieni pasiima ir 20tūkstancių,o dirbantis gauna tik minimalią.Va,toks atotūkis.Prie tarybinės lietuvos direktorius gaudavo 200rublių,o dirbantysis 180.

Gairės; durnių voliojimas

Vadžia sau ir savo partijų tarnams atlyginimus su garantuotomis sočiomis vietomis ilgam parūpino iš anksto, todėl visa ta sistema ir kelia tą vidutinį atlygį su vis didėjimu, o minimaliems ir vidutiniokams špyga taukuota, niekas neauga nebent mokesčiai.

Byyyy Rka DEJĘS

DEBYLIŠKA rasliawa KWAILIAMS :-)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS