5 proc. PVM tarifą siūloma taikyti apgyvendinimo ir maitinimo paslaugoms | kl.lt

5 PROC. PVM TARIFĄ SIŪLOMA TAIKYTI APGYVENDINIMO IR MAITINIMO PASLAUGOMS

Siaučiant koronavirusui siūloma taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų sektoriams.

Tokią Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą įregistravo Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Simonas Gentvilas ir kiti šios frakcijos nariai.

Taip pat įstatyme siūloma  numatyti, kad pinigų apskaitos principas galėtų būti taikomas įmonėms, kurių pajamos nesiekia 2 000 000 eurų.

„Siūlomi  pakeitimai sudarys palankesnes sąlygas verslo veikimui sunkiu ekonominiu periodu, sudarys sąlygas naujų darbo vietų kūrimui bei mažins administracinę naštą“, – sako S. Gentvilas.

Pasak jo, šiuo metu dėl susidariusios koronaviruso (COVID-19) situacijos apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų sektoriai negali vykdyti savo įprastinių veiklų, dėl šios priežasties norint išvengti kuo didesnių ekonominių padarinių būtina sukurti kuo geresnes verslo veikimo sąlygas.

Anot parlamentaro, Viešbučių ir restoranų asociacija skelbia, kad Lietuvoje šiuo metu yra uždaryti 93 proc. viešbučių ir restoranų. „Dėl didelių apgyvendinimo ir maitinimo sektoriaus praradimų būtina taikyti lengvatinį PVM tarifą, kuris sudarytų palankesnes sąlygas verslui. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad net ir įprastomis veikimo sąlygomis PVM tarifas taikomas apgyvendinimo ir maitinimo paslaugoms yra per didelis. 2017 m. duomenimis, lengvatinis PVM tarifas apgyvendinimo paslaugoms taikytas 25 iš 28 ES valstybių narių, viešojo maitinimo paslaugoms taikytas 17 iš 28 ES valstybių narių“, – sakoma dokumento aiškinamajame rašte.

Šiuo metu įstatymas nenurodo, kada galima taikyti pinigų apskaitos principą. Įstatymas numato 9 proc. lengvatinį PVM tarifą apgyvendinimo paslaugas teikiančioms įmonėms ir nenumato jokio lengvatinio PVM tarifo maitinimo paslaugas teikiančioms organizacijoms.

ELTA jau skelbė, kad praėjusią savaitę į Seimo narys konservatorius Mykolas Majauskas įregistravo Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą, kurioje siūlo maitinimo ir gėrimų teikimo paslaugoms numatyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

..ir dar

jeigu ,,lašiniu''nesugebėjo užsiauginti toki jie ir verslininkai. Tegu dvesia. Į jų vietą tikrai ateis kiti. Kad tik žmonės pinigų turėtų..

Jau tik nereikia pergyvent

tie mūsų verslininkai su tokiom lietuviškos rinkos(cha) kainom ir pigia darbo jėga tiek prisiauginę ,,lašinių" kad jiems net 9 toki ,,badmečiai" nepavojingi. Kitas reikalas priklausomybė nuo pelno - kai tik negali pelno imt ištinka didžiausios ,,lomkės":D)

manau

Turėtų būti vaistams ir vaisiams, o ne genos draugeliams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS