A. Anušauskas: suteiksime JAV kariams geresnes sąlygas ir naują infrastruktūrą | kl.lt

A. ANUŠAUSKAS: SUTEIKSIME JAV KARIAMS GERESNES SĄLYGAS IR NAUJĄ INFRASTRUKTŪRĄ

  • 4

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad išplėtus karinę infrastruktūrą, Lietuva sąjungininkų kariams suteiks geresnes sąlygas.

Taip jis kalbėjo trečiadienį susitikime su naujai paskirta Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasadore Kara McDonald.

„Atvykote į Lietuvą įtemptu laiku, kai mūsų regione netrūksta saugumo iššūkių. Jūsų paramą ir buvimą jaučiame, mūsų bendradarbiavimas yra glaudus kaip niekada. Greitu metu, išplėtus karinę infrastruktūrą, tikimės geriau atliepti Lietuvos ir sąjungininkų karinio rengimo poreikius. Suteiksime JAV kariams geresnes sąlygas ir naują infrastruktūrą“, – ministerijos pranešime cituojamas A. Anušauskas.

Ministras pabrėžė, kad tolesnis nepertraukiamas JAV kovinių pajėgų buvimas Lietuvoje yra Krašto apsaugos ministerijos prioritetas, todėl dedamos pastangos gerinti karinę infrastruktūrą ir suteikti sąjungininkų kariams visą reikalingą priimančiosios šalies paramą.

Pasak A. Anušausko, nuolatinė JAV parama didina atgrasymą Baltijos regione ir leidžia greitinti trūkstamų pajėgumų vystymą. Su ambasadore taip pat buvo aptarta parama Ukrainai.

„Buvo malonu susitikti su ministru Anušausku ir pakartoti, kad Jungtinės Valstijos yra tvirtai įsipareigojusios transatlantiniam saugumui ir mūsų sąjungininkei Lietuvai. Sveikiname Lietuvos investicijas į savo kariuomenės modernizavimą ir reikšmingą pagalbą Ukrainai. Taip pat vertiname Lietuvos, kaip priimančiosios šalies, svetingumą Pabradės poligone dislokuotiems rotaciniams JAV kariuomenės daliniams“, – po susitikimo sakė ambasadorė K. McDonald.

Kaip nurodo ministerija, JAV – viena pagrindinių Baltijos regiono saugumą užtikrinančių sąjungininkių, taip pat ir viena pagrindinių Lietuvos partnerių gynybos įrangos įsigijimų srityje.

Pastaraisiais metais su amerikiečiais sudaryti susitarimai dėl HIMARS artilerijos sistemų ir AMRAAM raketų įsigijimo, anksčiau pasirašytos sutartys dėl 500 šarvuotųjų visureigių JLTV, 4 sraigtasparnių „Black Hawk“, dronų „Switchblade“ įsigijimo. Lietuva jau daugelį metų iš JAV perka prieštankines raketų sistemas „Javelin“, ryšių įrangą.

Nuo 2019 metų Lietuvoje nepertraukiamai tarnauja rotuojami JAV kariuomenės batalionai. Šiuo metu Pabradėje yra disluokuoti 67-ojo šarvuočių pulko 3-ojo bataliono „Hounds“ bei 9-ojo lauko artilerijos pulko 1-ojo bataliono „Battle Kings“ kariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Savu

ubagu saskaita?

Kęstas

Šimonyte, Šimonyte, ką Tu nori uždaryti [1]? Šimonyte, Šimonyte, laikas Tau pasikasyti. Šimonyte, ajajai, kaip Tu nieko nebijai? [1] Perėjimo punktus tarp Lietuvos ir Baltarusijos. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Anonimas

taip,svarbu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS