Apklausa atskleidė, kiek laiko ieškoma naujo būsto | kl.lt

APKLAUSA ATSKLEIDĖ, KIEK LAIKO IEŠKOMA NAUJO BŪSTO

Daugiau nei pusė gyventojų, keisdami gyvenamąją vietą, naują būstą išsirenka per tris mėnesius ar trumpiau, atskleidė pernai „Spinter tyrimų“ atliktos apklausos rezultatai. Kita vertus, penktadaliui būsto paieškos trunka ilgiau nei pusmetį, skelbiama banko „Citadele“ pranešime.

„Apklausos duomenys parodė, kad didžioji dalis žmonių, keisdami gyvenamąją vietą, nelinkę skubėti. Trečdalis gyventojų naujo būsto paieškoms skiria 1-3 mėnesius, penktadalis - 4-6 mėnesius, tiek pat - dar ilgesnį laiko tarpą. Natūralu, kad svarbus sprendimas turi būti priimamas apgalvotai, pasvėrus visas alternatyvas. Juolab kad vėlesni procesai įsigyjant būstą jau nebereikalauja tiek daug laiko, pavyzdžiui, sprendimą dėl būsto paskolos banke galima sužinoti per 24 valandas užpildžius paraišką internetu“, - komentuodamas apklausos rezultatus, sakė „Citadele“ banko Verslo plėtros tarnybos vadovas Darius Klimas.

Kaip teigiama pranešime, nemaža dalis žmonių - 24 proc. - naują būstą suranda per mėnesį ar greičiau. Tai daugiausia studentai ir moksleiviai, ieškantys nuomai gyvenamosios vietos laikinam periodui.

Tuo tarpu per 1-3 mėnesių periodą sprendimą dėl naujo būsto dažniausiai priima aukštąjį išsilavinimą ir aukščiausias pajamas turintys gyventojai.

Pasak banko atstovo, net ir skubantiems labai praverčia išankstinis pasiruošimas.

„Svarbų ir atsakingą procesą paspartinti padėtų bent jau preliminarios sutarties pasirašymas su nekilnojamojo turto pardavėju ir kreipimasis į operatyviausią paskolos sprendimą siūlantį banką. Turėdami konkretų asmeninį pasiūlymą rankose galite ir kitus bankus motyvuoti greičiau parengti pasiūlymą“, - įsitikinęs D. Klimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS