Aplinkos ministras: nerealu kasmet renovuoti 10 proc. namų | kl.lt

APLINKOS MINISTRAS: NEREALU KASMET RENOVUOTI 10 PROC. NAMŲ

Kasmet renovuoti po 10 proc. daugiabučių yra nerealu, sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

„10 proc. šalies gyvenamųjų namų renovuoti kasmet...  tiek neužteks nei statybinių medžiagų, nei sunkvežimių, nei statybininkų rankų. Tai yra nerealu“, – antradienį Seime atsakydamas į parlamentarų klausimus teigė ministras.

S. Gentvilo teigimu, iki šiol tėra renovuota 10 proc., arba apie 4 tūkst. daugiabučių, kurių iš viso Lietuvoje yra 40 tūkst.

Jis prognozuoja, kad ateityje renovacija stabtels dėl darbo jėgos trūkumo ir išaugusių kainų. 

„Mūsų darbo jėga yra pabrangusi, statybininkų darbo kaštai išaugę tiek, kad renovacijos projektai  ir viešieiji pirkimai neįvyksta. Kita vertus, uždarius sienas su Rytų kaimynais, nebeturime tiek darbo jėgos“, – kalbėjo S. Gentvilas

„Norint renovuoti daugiau, reikia peržiūrėti modelį, (...) kad vidutiniškai renovacija truktų ne trejus metus, o dvejus“, – pridūrė jis.

Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) vadovas Gvidas Dargužas neseniai teigė, kad agentūros tikslas – tūkstantis renovuotų namų kasmet, tačiau jis pripažino, kad čia esama iššūkių, o pagrindiniai jų – lėšų trūkumas ir gyventojų apsisprendimas.

Jo teigimu, šiuo metu įgyvendinama 700 daugiabučių modernizavimo projektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Antanas

Jau žinot kokios kainos bus ateityje,6-8tūkstančiai trys kambariai 2012m.-2024m jau 35tūkst.trečdalis busto vertės:kai kur lietuvoj pusė busto vertės,kokia čia pasiteisinimo dainelė!

Anonimas

VELTUI galima ir 30 % ! bet uz tokius pinigus !!!

Anonimas

Vyti lauk tokį ministerį. Renovuoti galima ir 20% kasmet.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS