Ar bus pritarta siūlymui drausti elektronines cigaretes su kvapiosiomis medžiagomis? | kl.lt

AR BUS PRITARTA SIŪLYMUI DRAUSTI ELEKTRONINES CIGARETES SU KVAPIOSIOMIS MEDŽIAGOMIS?

Ekonomikos ir inovacijų ministerija iš esmės pritaria parlamentaro Mykolo Majausko siūlymui nustatyti, kad rinkai būtų draudžiama pateikti elektronines cigaretes ir jų pildykles, jei nikotino turinčiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako skonį.

Įregistruotame nutarimo projekte ministerija atkreipia dėmesį, kad kvapiosios medžiagos vis dar galėtų būti parduodamos atskirai, nes dalis elektroninių cigarečių yra užpildomos iš atskirai parduodamų pildyklių, kuriose gali būti tiesiog skystis be nikotino, tačiau turintis tam tikrą skonį. Tokiu atveju kyla rizika, kad vartotojai patys susimaišys atskirai nusipirktą skystį su kvapiomis medžiagomis (atviro tipo talpyklose).

Siūloma draudimą pritaikyti tik uždaro tipo elektroninėms cigaretėms ir elektroninių cigarečių pildyklėms ir tais atvejais, kai jos yra su nikotino turinčiu skysčiu.

Atsižvelgiant į tai, siūlytina tikslinti įstatymo projektą nurodant, kad draudžiama pateikti rinkai elektronines cigaretes ir pildykles su skysčiu, kurios yra pritaikytos pildyti elektroninėms cigaretėms, ir jeigu šiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako skonį.

M. Majauskas tikisi, kad siūlomas draudimas elektronines cigaretes padarys mažiau paklausias tarp nepilnamečių, kuriems įvairūs aromatizuoti rūkymo produktai yra itin patrauklūs.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Duskit

Tai zmones kurie mirė visi garino THC Aliejus, Tas aliejus padenge plaucius ir zmones negalejo kvėpuot, bet jie buvo pirkti is black market nes visi mire buvo paaugliai. Į paprastus skyscius dedasi PG, VG Nikotinas, ir skoniai

Sveiki

Kaip galima svarstyti??? Akivaizdu miršta žmones!!!!!! Tai jei leisit toliau mirti žmonėms, tai bus galima milionus pradėti prisiteisineti! Tai kas per antžmogiai sedi seime?! Kaip saugo savo pilietį?

Monika

Amerikiečiai jau draudžia, nes nuo tų dūmų pradėjo mirti žmonės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS