A. Armonaitė JAV su „Modernos“ įkūrėju aptars plėtros planus Europoje | kl.lt

A. ARMONAITĖ JAV SU „MODERNOS“ ĮKŪRĖJU APTARS PLĖTROS PLANUS EUROPOJE

  • 9

JAV šią savaitę viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė antradienį Bostone susitiks su pasaulinio bioproduktų kompetencijų centro „Thermo Fisher Scientific“ ir biotechnologijų įmonės „Moderna“, sukūrusios vakciną nuo COVID-19, vadovais, pranešė ministerija.

Be to, su potencialiais JAV investuotojais ministrė aptars verslo ir investicijų pritraukimo sąlygas, pristatys Lietuvos inovacijų ekosistemą bei gyvybės mokslo pasiekimus.

A. Armonaitė taip pat pasveikins naująjį Lietuvos garbės konsulą Masačiusetso valstijoje Teodorą Forcht Dagį ir lietuviško kapitalo biotechnologijų bendrovę „Northway Biotech“ pradedant veiklą JAV.

JAV yra prioritetinė Lietuvos biotechnologijų ir farmacijos rinka. Lietuvos biotechnologijų sektorius sukuria apie 2,5 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) – keliskart daugiau nei ES vidurkis, o iki 2030-ųjų norima pasiekti 5 proc. BVP.

Lietuvai taip pat svarbu išnaudoti konkurencinį pranašumą mokslinių lazerių srityje. Eksporto potencialą JAV turi Lietuvos įmonės, veikiančios medicinos prietaisų gamybos, diagnostikos ir optoelektronikos srityse

A. Armonaitė kvies Bostono įmones dalyvauti Europos industrinės biotechnologijos ir bioekonomikos forume EFIB spalio mėnesį Vilniuje. Taip pat Masačiusetso valstijos įmones kviečiamos dalyvauti gyvybės mokslų konferencijoje „Life Science Baltic 2023“, kuri vyks Vilniuje 2023 metų rugsėjį.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jau

Geriau neptarinetų

Klpd.

a'tai jau dabar pastoviai reikės kas pusmetis skiepytis?:D) Dėl ko daugiau gali tartis šita pusgalvė?Ai, tiesa, minimas žodis ,,plėtros"..Tai galimai bus tariamasi kaip Skandinaviją su Nyderlandais priverst?:D)

Planus

is kur vel paleisti virusa!? Na,taip - Ukrainos laboratorijos gi sustojo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS