A. Armonaitė: nukentėję verslai subsidijoms gauti yra pateikę paraiškų už 40 mln. eurų | kl.lt

A. ARMONAITĖ: NUKENTĖJĘ VERSLAI SUBSIDIJOMS GAUTI YRA PATEIKĘ PARAIŠKŲ UŽ 40 MLN. EURŲ

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad nuo karantino nukentėję verslai subsidijoms gauti yra pateikę paraiškų už 40 mln. eurų.

„Šiuo metu į subsidijų portfelį yra pateikta paraiškų už 40 mln. eurų ir išmokėta 14,63 mln. eurų. Paskolų sutarčių pasirašyta už 6,27 mln. eurų“, – Seimo Biudžeto ir finansų bei Ekonomikos komitetų bendrame posėdyje trečiadienį sakė A. Armonaitė.

Ji nurodė, kad planuojamos dar dvi naujos priemonės, viena jų – individualia veikla užsiimantiems žmonėms.

„Užimtumo tarnyba moka mėnesinę 260 eurų išmoką, tai nėra tie pinigai, už kuriuos galima neturint santaupų gyventi. Mes ėmėmės iniciatyvos ir suplanavome priemonę, jos dydis bus susietas su 2019 metais sumokėtu gyventojų pajamų mokesčiu. Atskleisiu, jog planuojame, kad 100 proc. tos išmokos galėtų būti. Yra pakankamai dosni suma, jei pavyko sumokėti mokesčius“, – sakė A. Armonaitė.

Antra priemonė, anot ministrės, planuojama, kad bus nukreipta į labiausiai nukentėjusius verslus.

„Antra priemonė – subsidijos labiausiai nukentėjusiems. Dabar subsidijos dalijamos visiems, kieno apyvarta dėl pandemijos krito bent 30 proc. Mes norime siaurinti antru paketu gavėjų ratą, kad gautų tie, kas yra labiausiai nukentėję. Žinome, kad labiausiai išgyvena maitinimo, turizmo, renginių industrija. Tiems, kieno apyvarta 60 proc. ir daugiau krito, planuojame antrą subsidijų etapą“, – nurodė A. Armonaitė.

Ji akcentavo, kad šios priemonės yra projektas, tai dar turės patvirtinti Vyriausybė.

Pirmadienį ministrė pristatė pagalbos dėl tyrimų kompensavimo smulkiajam ir vidutiniam verslui bei turgavietės mokesčio kompensacijos priemones.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skirs 30 mln. eurų smulkiojo ir vidutinio verslo atstovams testuoti dėl koronaviruso. Verslui bus iš dalies atlyginamos išlaidos už sveikatos priežiūros įstaigose darbuotojams atliktus greituosius tyrimus ir testus. Bus kompensuojama 12 eurų už vieną greitąjį serologinį antikūnų tyrimą ir 12 eurų už greitąjį antigeno testą.

Taip pat bus skiriama turgavietės mokesčio kompensacija nuo karantino nukentėjusiems turgaviečių prekeiviams. Jos dydis – 300 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS