A. Armonaitė: nuo penktadienio nesavarankiškos įmonės galės teikti paraiškas paramai | kl.lt

A. ARMONAITĖ: NUO PENKTADIENIO NESAVARANKIŠKOS ĮMONĖS GALĖS TEIKTI PARAIŠKAS PARAMAI

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad nuo penktadienio nesavarankiškos įmonės galės teikti paraiškas gauti paramą iš pirmojo paketo.

„Penktadienį Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) paleidžia paraiškų sistemą ir pagaliau galės pretenduoti būtent tos įmonės, kurios yra susijusios. Jos galės pretenduoti į pirmo paketo paramą. Antras paramos komplektas yra derinamas su Europos Komisija, mums taip pat Vyriausybėje reikės patvirtinti aprašą. (...) Suprantu, kad laikas yra brangus, bet šitie suderinimai privalo įvykti. Tikiuosi, kad kovo mėnesį galėsime ir antro paketo subsidijų paramą paleisti“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė A. Armonaitė.

Ji priminė, kad antras subsidijų paketas skirtas tiems, kurie nukentėjo labiausiai.

„Antras subsidijų paketas skirtas tiems, kurie nukentėjo labiausiai, toms įmonėms, kurių apyvarta krito 60 proc. ir daugiau. Jis skirtas ne riboti įmones pagal dydį, bet padėti tiems, kam labiausiai reikia, o tai yra tokie sektoriai kaip maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės, barai, sporto klubai, turizmo, renginių industrijos verslai, juos taip pat labai kviesime pretenduoti“, – sakė A. Armonaitė.

Šiuo metu savarankiškos įmonės gali pretenduoti į nuo 500 eurų iki 800 tūkst. eurų siekiančias vienkartines subsidijas. Jas gali gauti įmonės, kurių vidutinė mėnesio apyvarta sumažėjo 30 proc. ar daugiau. Įmonės, 2019 metais sumokėjusios daugiau kaip 2 tūkst. eurų gyventojų pajamų mokesčio, nuo tos sumos gaus 25 proc. dydžio subsidiją. Sumokėjusioms mažiau nei 2 tūkst. eurų įmonėms skiriama 500 eurų subsidija.

VMI skelbs du kvietimus. Pirmasis dabar galiojantis kvietimas yra skirtas savarankiškoms įmonėms. Antrasis kvietimas bus skirtas nesavarankiškoms įmonėms.

Pirmasis Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtas pagalbos verslui paketas pradėjo veikti sausio 20 dieną, jį sudaro 180 mln. eurų – 150 mln. eurų skiriama subsidijoms, 30 mln. eurų – paskoloms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gal tu

pagaliau pasidomėk kur ta parama nueina? Pvz. PC kasininkės ir kt darbuotojai jokių išmokų už pandemiją nemato užtai kurkuliai savininkai rekonstruoja- atnaujina savo NT.Ar jau visai nesiorentuoji?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS