A. Armonaitė: ši vasara gali būti paskutinė, kai pakeliate vyno taurę lauko kavinėje | kl.lt

A. ARMONAITĖ: ŠI VASARA GALI BŪTI PASKUTINĖ, KAI PAKELIATE VYNO TAURĘ LAUKO KAVINĖJE

Seimo narė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė siūlo atsisakyti kitais metais įsigaliosiančio draudimo prekiauti alkoholiniais gėrimais lauko kavinėse, neturinčiose stacionarios prekybos vietos, bei paplūdimiuose. Šie draudimai buvo priimti dar 2017 metais kartu su visu alkoholio kontrolės paketu.

„Kavinėse prisėdę žmonės toli gražu nėra didžiausi alkoholio vartotojai, taigi kol draudimas dar neįsigaliojo, kviečiu Seimą iš naujo apsispręsti ir jo atsisakyti. Kitu atveju – ši vasara gali būti paskutinė, kai pakeliate vyno taurę ar alaus bokalą lauko kavinėje Vilniaus senamiestyje ar paplūdimio kavinėje Palangoje“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Seimo narės teigimu, ši perteklinė alkoholio kontrolė daro neigiamą įtaką smulkiam kavinių verslui, menkina Lietuvos patrauklumą turizmo srityje ir mažina verslo susidomėjimą skelbiamais savivaldybių lauko kavinių konkursais.

Ši vasara gali būti paskutinė, kai pakeliate vyno taurę ar alaus bokalą lauko kavinėje Vilniaus senamiestyje ar paplūdimio kavinėje Palangoje.

Be to, anot A. Armonaitės, griežtėjanti alkoholio kontrolė visiškai nesprendžia esminių sveikatos ir socialinių problemų, kurios susijusios su besaikiu alkoholio vartojimu.

„Lietuvoje vis dar sunku gauti greitai prieinamas priklausomybės gydymo paslaugas, o būtent priklausomybę turintys žmonės suvartoja daugiausiai alkoholio, tai darydami ne kavinėse, o tiesiog namuose“, – sako A. Armonaitė.

Seimo narė nurodo, kad numatomi įsigalioti draudimai neigiamai paveiks Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir kurortuose veikiančias sezonines lauko kavines, kurios neturi stacionarios prekybos vietos, taip pat Palangoje, Nidoje, Juodkrantėje įsikūrusias paplūdimio kavines bei kai kuriuos viešbučių restoranus.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, 2017 metais Seimui priėmus Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus, ženkliai sumažėjo verslo susidomėjimas skelbiamais savivaldybės lauko kavinių konkursais. Skaičiuojama, jog Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai palies daugiau nei 30 Vilniaus miesto lauko kavinių. Dalis jų ketina nutraukti veiklą, kita dalis – planuoja mažinti darbuotojų skaičių.

Pranešime spaudai pažymima, kad taip pat dėl šių pakeitimų nuo 2020 m. sausio mėnesio bus nebegalima prekiauti karštu vynu kalėdiniame miestelyje Katedros aikštėje.

„Tuo tarpu Palangoje šiais metais yra išduota 18 licencijų verstis sezonine mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais paplūdimyje ir 19 licencijų kavinėse ar laikinuose statiniuose. Klaipėdoje įstatymo pataisos palies iš viso 16 konkursinių ir paplūdimio kavinių“, – teigiama pranešime.

Seimo narė pažymi, kad jau šiuo metu yra draudžiama paplūdimyje vartoti alkoholį ne tam skirtose vietose, dar daugiau – yra draudžiama apsvaigus maudytis, todėl būsimi draudimai yra pertekliniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

va

Ta pati mergelė, tik kita suknelė: čia gi masiulio liberastai "atsinaujinę" savo fasadą, stumia "laisvę" pagal savo sugedimo laipsnį. Balsuokite balsuokite :)

varna

tos bukagalves Lietuvos vienintele nelaime ,kad neturime kur gerti,nors ant galvos 14 ltr.spirito kazkaip nesiderina,apie narkotikus nera ir kalbu,reikia kuo greiciau pribaigti dar likusia publika.Juk Landzbergis visa Kauna ir apylinkes skandino su henriku(beje daktaras) Royjal spirtu,tai si nepilno proto nori dar ir narkotikus legalizuoti.Tegu kas ryta prieina prie centru ir pamato kas ten lankosi del metadono dozes,o juk tai musu galetu buti ateitis,o kas is ju palike.As tokias karves gerai pamelzciau.

aiskauda

matote kas buna nuo narkotiku?Kaklas alergiskas,isbertas ,tenka vidurvasari vaikscioti su stacia apykakle,o zemiau isberimai buna dar baisesni.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS