A. Armonaitė: sprendimas dėl grožio centrų ir parduotuvių atidarymo – trečiadienį | kl.lt

A. ARMONAITĖ: SPRENDIMAS DĖL GROŽIO CENTRŲ IR PARDUOTUVIŲ ATIDARYMO – TREČIADIENĮ

Vyriausybės sprendimas, ar leisti veikti grožio centrams ir ne maisto prekių parduotuvėms su atskiru įėjimu iš lauko, turėtų būti priimtas trečiadienį, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Ministrė po Valstybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdžio sakė, kad pirmadienį Vyriausybė turėtų leisti veikti tik lauko slidinėjimo centrams, tuo metu dėl parduotuvių ir grožio paslaugų dar reikia suderinti poziciją su ekspertais.

„Dėl parduotuvių Vyriausybė spręs ir diskutuos, tikriausiai, šią savaitę, trečiadienį, nes VESK priėmė savo matymą, tą matymą dar ekspertai panagrinės ir pateiks savo pasiūlymus ir tada turėdami bendrą poziciją galėsime šią savaitę priimti sprendimus dėl grožio paslaugų ir parduotuvių“, – spaudos konferencijoje sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, jei pirmadienį Vyriausybė pritars, lauko slidinėjimo centrams veikti būtų leista jau antradienį, tuo metu, pasak kada galėtų pradėti veikti grožio centrai ir kiti prekybininkai, pasakyti dar anksti.

„Dėl grožio paslaugų ir parduotuvių negaliu atsakyti, nes mes turime diskutuoti apie labai konkrečias formuluotes, o šiandien sutarėme dėl krypčių“, – sakė ministrė.

Anot jos, konkretūs siūlymai dėl to, kurios parduotuvės galės atnaujinti veiklą, taip pat paaiškės vėliau. Prioritetas bus teikiamas turinčioms atskirą įėjimą iš lauko.

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, išskyrus maisto, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose.

Karantinas ir judėjimo tarp savivaldybių apribojimai šiuo metu galioja iki kovo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvis

Neskubekim. Pakentekim.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS