A. Armonaitė: Taivano technologijas ir paramą gavusios įmonės jau įgyvendina projektus | kl.lt

A. ARMONAITĖ: TAIVANO TECHNOLOGIJAS IR PARAMĄ GAVUSIOS ĮMONĖS JAU ĮGYVENDINA PROJEKTUS

Taivano lustų gamybos milžinei TSMC pirmąją gamyklą Europoje nusprendus atidaryti Vokietijoje, Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė teigia, kad apie tokius lustų gamintojos planus ji žinojo jau anksčiau. Aušrinė Armonaitė tikina, kad Taivano technologijas ar paramą gavusios Lietuvos puslaidininkių pramonės įmonės jau įgyvendina projektus.

„Tie planai buvo labai žinomi ir jie yra vieši. (...) Didžiausia pasaulyje puslaidininkių gamintoja iš Taivano TSMC jau anksčiau turėjo planų įrengti didelę, milžinišką gamyklą tokioje ekonomikoje, kuri, matyt, savo mase gali daugiau pasiūlyti tokiai gamyklai“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė Aušrinė Armonaitė.

Ministrė pridūrė, kad Taivanas aktyviai bendradarbiauja ir su Lietuvos bendrovėmis.

„Lietuva gavo Taivano technologiją, tiksliau, ne Lietuva, o Lietuvos įmonė „Teltonika“, kuri turi verslo planą ir jau jo ėmėsi –  statyti puslaidininkių gamybos liniją Lietuvoje. Aš labai dėl to džiaugiuosi, kad lietuviška įmonė tvirtina puslaidininkių pramonės pamatus Lietuvoje“, – sakė A. Armonaitė.

„Viskas juda, Lietuva neatsilieka ir labai džiaugiuosi, kad yra lietuviškos įmonės, kurios čia dalyvauja. Ir ne tik „Teltonika“ tiesą sakant, yra lietuviškos įmonės, kurios dalyvauja puslaidininkių dizaine, yra lietuviškos lazerių įmonės, kurios dalyvauja puslaidininkių gamyboje, pakavime“, – pridūrė ji.

Lietuvos daiktų interneto prietaisų gamybos grupė „Teltonika IoT Group“ su Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutu šiemet sausį pasirašė 14 mln. eurų vertės sutartį dėl pasidalijimo puslaidininkių lustų technologijomis.

Trims Lietuvos įmonėms – „Teltonikai“, „SoliTek“ ir „Oxipit“ – gavus Taivano finansavimą bendriems projektams A. Armonaitė metų pradžioje yra sakiusi, kad deramasi ir dėl tolesnių Taivano investicijų.

„Netgi ne tik investicijų į įmones pokalbiai vyksta, yra ir įmonių, kurios planuoja čia tiesiog į gamybą investuoti. Kol kas tie pokalbiai nėra vieši. Kai turime konkrečius susitarimus, tada viską paviešiname“, – tuomet sakė ministrė.

TSMC praėjusią savaitę paskelbė investuosianti 3,8 mlrd. JAV dolerių (3,5 mlrd. eurų) į naują puslaidininkių gamyklą Vokietijoje, o bendros investicijos į gamyklą – pirmąją TSMC gamyklą Europoje – viršys 10 mlrd. eurų ir projektą „tvirtai rems Europos Sąjunga (ES) bei Vokietijos vyriausybė“, taip pat TSMC projekto partneriai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

Baikit plepėt ir rašinėti tas nsamones. Lietuvoje dar yra supantančių ir reginčių kokios aferos vykdmos šios "šaikos"

Cc

Bet investicijos tai nusėdo Vokietijoje .O mūsų nevykėlė ministrė kalba apie šviesią ateitį ir tuos milijonus kurie nusėdo konservatorių ir liberalų rėmėjams.Tai dėl to lakstė būrys politikų Taivano sąskaitą į Taivaną. O kada Armonaitė ruošiasi lakstyti dėl sustabdytos Lifosos ir padėti dirbti šiai įmonei nes ji nekalta, kad vyriausybė jai tik draudimus nurodė.

matyt is tevo ismoko melo,

Best sitaip meluoti,jau sazine pamete gimdama,j[kaip tokius isrenka zmonija,dundukai,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS