A. Armonaitė: turime geriau išnaudoti mūsų mokslo ir verslo pasiekimus | kl.lt

A. ARMONAITĖ: TURIME GERIAU IŠNAUDOTI MŪSŲ MOKSLO IR VERSLO PASIEKIMUS

  • 7

Penktadienį aplankysianti Fizinių ir technologijų mokslų centrą bei Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centrą ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigia, kad reikėtų labiau išnaudoti mokslo įstaigų Lietuvoje pranašumus.

„Turime centrus, kuriuose ne tik vystomas aukšto lygio mokslas, bet ir kuriamos verslui ir visuomenei naudingos moderniosios technologijos. Suburti geriausi šalies mokslininkai, įdiegta moderni laboratorinė įranga, tad dauguma čia atliekamų mokslinių tyrimų yra unikalūs ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, o sukurtos technologijos ir pasiekti moksliniai rezultatai žinomi tarptautiniu lygiu. Todėl labai svarbu, kad šios sritys augtų. Turime dėti visas pastangas skatindami verslo ir mokslo partnerystę bei inovacijų kūrimą šalyje“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Labai svarbu, kad šios sritys augtų. Turime dėti visas pastangas skatindami verslo ir mokslo partnerystę bei inovacijų kūrimą šalyje.

Šiuos aktualius klausimus ministrė penktadienį aptars su Fizinių ir technologijų mokslų centro direktoriumi Gintaru Valušiu. Centre dirba 38 habilituoti mokslų daktarai, 246 mokslų daktarai, apie 500 mokslo tyrėjų, studijuoja 60 doktorantų. Per savo veiklos metus centras atliko maždaug 300 verslo užsakymų ir padėjo bemaž 100 įmonių įgyvendinti jų verslo tikslus.

Ministrė taip pat lankysis Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre ir susitiks su jos vadovu dr. Gintaru Valinčiumi, su kuriuo aptars, kaip būtų galima paskatinti šio sektoriaus vystymąsi ir eksportą.

Gyvybės mokslų industrija – vienas sparčiausiai besivystančių Lietuvos pramonės sektorių, taip pat viena pažangiausių šios srities industrijų Vidurio ir Rytų Europoje. Šiuo metu sektoriaus indėlis į šalies BVP sudaro apie 1 proc.

90 proc. lietuviškos biotechnologijų produkcijos yra eksportuojama į daugiau nei 100 valstybių, o pagrindinės eksporto rinkos – JAV, Izraelis, Japonija, Vokietija ir Jungtinė Karalystė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vaxsas

Ji Zvaira

kis

Gal gali sukonkretinti kas slypi po marksistiniais sukiais?Tie proverziai tik 1% BVP,ochu mergicka ,gydykis.

trixna

ministre trydajkohfgh
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS