A. Sysas siūlo bent 2 eurais padidinti biudžetininkų bazinę algą | kl.lt

A. SYSAS SIŪLO BENT 2 EURAIS PADIDINTI BIUDŽETININKŲ BAZINĘ ALGĄ

  • 14

Parlamentaras Algirdas Sysas siūlo kitų metų biudžete numatyti lėšų bazinės mėnesio algos biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojams, kuri dabar siekia 36 eurus, padidinimui.

Seimo narys sako, kad biudžetininkams bazinė alga galėtų padidėti bent 2 eurais - tada ji grįžtų į prieškrizinį lygį, kai siekė 128 litus.

„Tikrai turėtume pagalvoti apie bazinės algos - tų 36 eurų padidinimą. Padidinimo laukia visi, o šitame sektoriuje dirba 300 tūkst. žmonių , todėl labai rimtai, manau, turėtume šį klausimą pasvarstyti svarstant biudžetą. Mes turime matyti tokius dalykus“, - kalbėdamas socialdemokratų partijos Tarybos posėdyje šeštadienį pareiškė A.Sysas.

Jo kalba buvo palydėta plojimais, tačiau A.Sysas, juos pavadinęs „skystais“, išreiškė viltį, kad jų, kaip paskatos, pakaks finansų ministrui Rimantui Šadžiui įvertinti siūlymą dėl bazinės mėnesio algos biudžetininkams padidinimo.

„NPD (neapmokestinamąjį pajamų dydis - BNS) - didinimas - labai gerai, bet žmogus šitą pamatys mažiau, kai jis pamato per darbo užmokesčio didinimą, yra visai kitokia moralinė reakcija“, -  pridūrė A.Sysas.

Vėliau BNS A.Sysas sakė, kad jis su finansų ministru sutarė, kad bus pateikti skaičiavimai, kiek biudžetui kainuotų tokio jo siūlymo įgyvendinimas - jeigu bazinė mėnesio alga biudžetininkams padidėtų maždaug 2 eurais. „Turi būti finansinės galimybės, nes norai gali būti dideli“, - teigė jis.

Skirtingai negu biudžetininkams, politikams, teisėjams ir valstybės tarnautojams bazinė mėnesio alga siekia 131 eurą.

Bazinės mėnesio alga naudojama biudžetinių įstaigų ir pagal darbo sutartis dirbančių savivaldybės darbuotojų atlyginimams apskaičiuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

smauglys

vis sunkiau darosi apiplesinet elgetas...nauju ideju jau neliko...o kaip su mokesciais turciams?ar politikai nenori saves skriaust?

zenius

durniukai, tie du eurai daugintųsi iš algos koeficiento, taigi padidėjimas būtų ne du eurai

v

Sysas tegu sau pasiima du eurus ir nusiperka sargiu kad daugiau tokiu debilu nepridarytu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS