Baltarusijos ekonomika verčia lietuvius galvoti apie išėjimą | kl.lt

BALTARUSIJOS EKONOMIKA VERČIA LIETUVIUS GALVOTI APIE IŠĖJIMĄ

  • 0

Prastėjanti kaimyninės Baltarusijos situacija verčia lietuvių statybininkus galvoti apie kitų rinkų paieškas, pripažįsta Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Darius Gedvilas.

Tuo metu banko "Nordea"ekonomistas Žygimantas Mauricas neatmeta, kad savo problemas šalis gali bandyti spręsti devalvuodama valiutą, informuoja delfi.lt.

"Kol kas ryškių grįžimo tendencijų nepastebime, tačiau Baltarusijos rublio devalvacija paveikia tuos, kurie dirba šioje šalyje. Piniginio vieneto nuvertėjimas verčia visus ten dirbančius pamąstyti, ar tikslinga ten dirbti, ar nereikia grįžti, ar yra prasmė gyventi ir teikti paslaugas", - portalui teigė D. Gedvilas.

Jis svarstė, kad į Lietuvą iš Baltarusijos sugrįžę statybininkai rastų darbą, bet inžinerinis personalas turėtų ieškoti kitų rinkų, nes Lietuvoje nėra tiek laisvų vietų.

Pasak Ž.Maurico, pagrindinė Baltarusijos problema yra tai, kad ji yra labai priklausoma nuo kaimynės - Rusijos - ekonomikos:"Kai Rusijai yra blogiau, tai automatiškai atsiliepia ir Baltarusijos ekonomikai. O, kaip žinia, Rusijos ekonomikai praėjusieji metai nebuvo labai geri, ekonomikos augimas geriausiu atveju sieks 2 proc. Gali būti ir taip, kad augimo apskritai nebuvo".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS