Bankai: klientų, nesuspėjusių atlikti SEPA pavedimų, lėšos bus pervestos tik po Velykų | kl.lt

BANKAI: KLIENTŲ, NESUSPĖJUSIŲ ATLIKTI SEPA PAVEDIMŲ, LĖŠOS BUS PERVESTOS TIK PO VELYKŲ

  • 0

Bankai praneša, kad , nesuskubusių SEPA kredito bei stambesnių sumų pavedimų atlikti iki ketvirtadienio 16 valandos, siunčiamos lėšos gavėjus pasieks tik praėjus Velykų šventėms. Visgi bankų atstovai pažymi, kad momentiniai mokėjimai bus vykdomi kaip įprasta.

Šiaulių banko atstovė žiniasklaidai Monika Rožytė teigė, kad pavėlavusių iki ketvirtadienio popietės pateikti SEPA kredito pervedimus lėšos į kitas banko sąskaitas bus įskaitytos praėjus Velykų šventei.

„SEPA kredito pavedimai turėjo būti atliekami iki balandžio 1 d. 16 val., kad ateitų sėkmingai, o visi vėliau atlikti mokėjimai dabar jau bus vykdomi tik balandžio 6 d. Visgi tai galioja tik tiems mokėjimams, kurie nebepatenka į momentinių kategoriją“, – sakė ji.

Anot M. Rožytės, momentinius mokėjimus bus galima atlikti visomis švenčių dienomis į visų kredito įstaigų, prisijungusių prie momentinių mokėjimų sistemos, sąskaitas. Maksimali momentinio mokėjimo suma yra 100 tūkst. eurų.

Tuo tarpu SEB banko atstovė Ieva Dauguvietytė-Daskevičienė sakė, kad SEPA mokėjimai, atlikti po 16 val. ketvirtadienį, bus įskaityti jau po Velykų.

„Šiandien ir pirmadienį yra vykdomi tik momentiniai mokėjimai. Jeigu SEPA mokėjimo nurodymas buvo pateiktas vakar jau po to laiko, kai jis įskaitomas dar tą pačia dieną, t. y., 16 val., pavedimas į sąskaitą įkris tik antradienį, kadangi šis penktadienis didžiojoje Europos dalyje nedarbo diena“, – akcentavo ji.

SEB bankas kiek anksčiau informavo, kad balandžio 2 d., Didįjį penktadienį, ir balandžio 5 d., antrą Velykų dieną, bus galima pervesti lėšas iki 15 tūkst. eurų į sąskaitas „Swedbank“, Šiaulių, „Citadelės“ bankus, UAB „Paysera LT“ ir daugelį kitų užsienio bankų, priimančių momentinius mokėjimus.

Apie panašią tvarką Velykų laikotarpiu pranešė ir „Luminor“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

„Banko viduje, kai siunčiama iš vienos „Luminor“ sąskaitos į kitą, mokėjimai vyksta nuolat. Į kitus bankus siunčiami ar iš jų gaunami mokėjimai vykdomi pagal nustatytas taisykles. Pagal jas, jei asmuo ketvirtadienį (vakar) atliko mokėjimą ar jam buvo atliktas mokėjimas iki 16 val., mokėjimo lėšos tą pačią dieną pasiekia adresatą. Jei mokėjimas atliktas vėliau – jame nurodytos lėšos adresatą pasieks tik antradienį“, – sakė ji.

„Swedbank“ atstovas Saulius Abraškevičius taip pat akcentavo, kad „norint gauti lėšas prieš Velykas, paskutiniai tarpbankiniai mokėjimai turėjo būti atlikti ketvirtadienį.“

Momentiniai mokėjimai iki 15 tūkst. eurų „Swedbank“ taip pat bus atliekami kaip įprasta į sąskaitas, esančias SEB, „Citadele“, Šiaulių banke ar „Paysera“ ar kitų mokėjimo įstaigų prisijungusių prie momentinių mokėjimų sistemos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS