Beveik trečdalis įmonių pamiršo pateikti pelno mokesčių deklaraciją | kl.lt

BEVEIK TREČDALIS ĮMONIŲ PAMIRŠO PATEIKTI PELNO MOKESČIŲ DEKLARACIJĄ

  • 0

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad 109 tūkst. (70 proc.) įmonių pateikė pelno mokesčio deklaracijas laiku, iki birželio 15 d., o to nepadariusias, apie pradelstą terminą VMI informuos asmeniškai.

Šiuo metu yra kiek daugiau nei 46 tūkst. mokesčių mokėtojų, kurie turėjo pateikti deklaracijas, tačiau to nepadarė.

„Dėkojame mokesčių mokėtojams, kurie pateikė deklaraciją bei mokesčius sumokėjo laiku, o įmonės, kurios to dar nepadarė, turėtų tai padaryti elektroniniu būdu per VMI elektroninio deklaravimo sistemą (EDS) adresu http://deklaravimas.vmi.lt“, – sako Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė–Šnirienė, pažymėdama, kad tais atvejais, kai mokestinis laikotarpis nesutampa su kalendoriniais metais, metinė pelno mokesčio deklaracija turi būti pateikta iki kito mokestinio laikotarpio šešto mėnesio 15 d.

Praėjusiais metais 136 tūkst. mokesčių mokėtojų deklaravo 2 mlrd. 77 mln. eurų pelno mokesčio sumą, šiemet 109 tūkst. mokesčių mokėtojų jau deklaravo 2 mlrd. 278 mln. eurų pelno mokesčio sumą.

VMI primena, kad pelno mokesčio deklaracijas turi pateikti pelno siekiantys Lietuvos juridiniai asmenys, nuolatinėmis buveinėmis laikomi užsienio bankų filialai ir kitos nuolatinės buveinės, taip pat pelno nesiekiančios organizacijos.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad tais atvejais, kai metinėje pelno mokesčio deklaracijoje apskaičiuota pelno mokesčio suma viršija už mokestinį laikotarpį sumokėtą avansinio pelno mokesčio sumą, į valstybės biudžetą mokesčių mokėtojai turi sumokėti tik skirtumą.

VMI informuoja, kad pelno nesiekiantys vienetai gali būti laikinai atleisti nuo Metinės pelno mokesčio deklaracijos pateikimo, tačiau turi nepamiršti pateikti prašymo VMI.

Tai lengviausia padaryti e. būdu, prisijungus prie Mano VMI. VMI primena, kad savarankiškai aktualią informaciją mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galima rasti adresu www.vmi.lt.

Išlikus neaiškumams pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima paskambinus telefonu 1882 arba +370 5 260 5060. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS