Brangsta malta kava ir kavos pupelės | kl.lt

BRANGSTA MALTA KAVA IR KAVOS PUPELĖS

  • 3

Parduotuvėse vis daugiau tenka mokėti už kavą - nors dalis čia įžvelgia artėjančio euro klastą, iš tiesų kavos kaina visame pasaulyje pradėjo stiebtis į viršų jau nuo praėjusių metų pabaigos.

Pasak prekybos tinklo "Maxima" atstovės Renatos Saulytės, šiuo metu kavos kaina grįžta į 2012 metų lygį, nes pernai dėl gero kavos pupelių derliaus ši buvo atpigusi, o nuo šių metų pavasario dėl brangstančios žaliavos - prasto kavos pupelių derliaus kavą auginančiose šalyse ir kavos pupelių kainų didėjimo pasaulinėje rinkoje, kava brangsta ir mūsų šalyje, penktadienį rašo portalas Delfi.lt.

Pasak jos, priklausomai nuo kavos rūšies ir tiekėjo pasirinktos kainodaros stebimas 10-40 proc. kavos kainų kilimas.

"Brangsta malta kava ir kavos pupelės, tuo metu tirpios kavos bei jos mišinių kainos išlieka stabilios", - portalui teigė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kęstas Br.

Pereinant prie euro, mūsų pinigų perkamoji galia sumažės trečdaliu. Eilinė apgavystė: už vieną eurą dabar duodame 3,45 lito. Bet pagal lito perkamąją galią Lietuvoje turėtume už vieną eurą duoti tik 2,43 lito. Tai reiškia, kad litas yra 29,5 procento nupigintas euro atžvigiu. Padėkokime mūsų valdžiai. Daugiau apie tai - surašant Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

kava

pas mus kaip visada kai kas bransta tai nederlius pasaulio rinkose o kai rinkos perkrautos tai mes padavinejam produktus nupirktus senom kainom todel atpiginti negalim tas pats ir su kuru nes cia stebuklu salis ir viskas imanoma kas nori tas ta daro nes ner kontroles o dabar viskas kyla del euro o kai ives eura kai kils maziau ir visi reks kad pateisino liaudies lukescius ir kainos nekyla tas pats buvo ir latvijoj tik niekas to nesako valio eurui geroves saukliui

R

VALIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS