Būstas saulėtoje Tenerifėje: ne prabanga, o atsiperkanti investicija | kl.lt

BŪSTAS SAULĖTOJE TENERIFĖJE: NE PRABANGA, O ATSIPERKANTI INVESTICIJA

  • 5

Noras pabėgti nuo žiemos šalčių ir niūrios aplinkos dalį lietuvių vis dažniau verčia svarstyti apie būsto pirkimą ten, kur termometro stulpelis net ir lapkritį laikosi ties 25 laipsniais šilumos. Viena tokių vietų, į kurią ne tik sprunkama nuo nelepinančių lietuviškų orų, bet ir norint saugiai įdarbinti turimas santaupas, tapo didžiausia Kanarų sala Tenerifė.

Nespėja nuomoti

Daugiau nei 6 mln. Tiek turistų iš viso pasaulio vien tik 2017 m. savo atostogų kryptimi rinkosi netoli Afrikos krantų, Atlanto vandenyne, esančią Tenerifės salą. Pasak nuosavus būstus saloje įsigijusių lietuvių, vien tik pasižiūrėjus į šį rodiklį akivaizdu, kad nekilnojamojo turto nuomos rinka čia su sunkumais nesusiduria.

"Salą lankančių turistų poreikis išsinuomoti butą, apartamentus savaitei ar ilgesniam laikui pastebimas ištisus metus, dėl to reikia dėkoti vietos klimatui. Tenerifė vadinama amžino pavasario sala, kurioje geri orai lepina ir žiemą, ir vasarą. Žiemą temperatūra gali pakilti iki 29 laipsnių šilumos, vasarą taip pat panaši, laikosi ties 30 laipsnių riba. Tai kaip magnetas traukia turistus. Lapkričio mėnesį, artėjant šventiniam kalėdiniam laikotarpiui, dauguma nuomojamų būstų saloje jau būna užimti", – teigė interneto svetainės namaitenerifeje.lt atstovė Vida Cechanavičienė.

Išnuomoti būstą saloje mėnesiui ar keliems neretai galima už 800–1300 eurų. Na, o jeigu nuomojama ilgesniam nei penki ar šeši mėnesiai laikui, mėnesio nuomos kaina dažniausiai prasideda nuo 600 eurų. Užsidirbti iš namų nuomos Tenerifėje vis dažniau nusprendžia ir saloje nekilnojamąjį turtą įsigyjantys lietuviai.

Ekspertai jau kurį laiką šneka, kad atsisukti į nekilnojamojo turto objektus užsienyje lietuvius pastūmėjo ir kainos. Pastaruoju metu tokio paties dydžio būstas šiltoje Kanarų saloje ir lietuviško pajūrio kurorte, Palangoje ar Nidoje, kainuoja kone tiek pat. Na, o kai kuriais atvejais už būstą Tenerifėje sumokama net mažiau.

Vis dėlto tokio turto likvidumas abiejose šalyse yra nepalyginamas: vasaros sezonas Lietuvoje trunka vos keletą mėnesių, todėl išnuomoti įsigytus apartamentus prie Baltijos jūros rudenį, žiemą ar pavasarį dažnai gali būti neįmanoma dėl dažnai nedžiuginančių oro sąlygų.

Maža to, Lietuvos pajūryje įsigytą būstą vėliau yra sudėtingiau parduoti. Skirtingai nei Tenerifės, Palangos ar Nidos poilsiui nesirenka turistai iš viso pasaulio.

Traukia ne tik oras

Turizmo ekspertai taip pat pažymi, kad poilsiautojus Tenerifė vilioja ne tik savo švelniu klimatu, bet ir gamtos įvairove bei puikiai išvystyta turistine infrastruktūra.

Pietinėje salos dalyje įkurtas milžiniškas "Siam Park" vandens pramogų parkas, šiaurinėje pakrantėje lankytojus džiugina antras pagal dydį zoologijos parkas pasaulyje "Loro".

Tenerifė didžiuojasi 3 718 m aukščio Teidės ugnikalniu, o salos vakaruose turistus žavi Los Gigantes miestelis su savo simboliu – iš vandens kylančiomis uolomis, vietomis siekiančiomis 800 m aukštį.

Tenerifė yra ir tikras rojus vandens sporto entuziastams. Dėl puikių paplūdimių, palankaus vėjo ir aukštų bangų saloje yra idealios sąlygos buriuoti, užsiimti banglenčių sportu ar išbandyti jėgos aitvarus.

Dirbame tiesiogiai su parduodamo nekilnojamojo turto savininkais, todėl rekomenduojame prieš perkant būstą Tenerifėje pasižiūrėti kainas www.namaitenerifeje.lt.

Apsauga nuo pinigų nuvertėjimo

Anot V.Cechanavičienės, pastebima, kad investuoti į nekilnojamąjį turtą Tenerifėje lietuvius skatina ne tik noras užsidirbti nuomojant būstą ar turėti savo pastogę palankesnio klimato šalyje, kur galima maudytis ištisus metus. Dalis tautiečių tokiu būdu apsisaugo nuo jų santaupas tirpinančios infliacijos.

Pastaraisiais metais bankams siūlant rekordiškai žemas palūkanų normas, juose esantys pinigai po truputį nuvertėja, todėl dalis žmonių juos ryžtasi įdarbinti pirkdami paklausų būstą.

Tai, kad nekilnojamojo turto paklausa šioje Kanarų saloje yra didelė ir tikrai augs ateityje, leidžia spręsti kasmet augantis poilsiautojų srautas. Dažniausiai čia keliauja skandinavai, vokiečiai, britai, rusai ir daugybė lietuvių. Tautiečių, nusprendusių šią salą paversti savo namais, skaičius per pastaruosius kelerius metus ypač smarkiai išaugo, todėl 2017 m. pabaigoje jie susibūrė į Tenerifės lietuvių bendruomenę.

Be to, prieš kelerius metus nemažai dėl savo saugumo susirūpinusių turistų žiemos poilsį Egipte iškeitė į ramų ir konfliktų nekamuojamą Kanarų salyną.

Paprasta pasiekti

Apie nuosavą būstą šiltuosiuose kraštuose svarstantiems tautiečiams dažnai iškyla klausimų dėl susisiekimo. Kaip iš Kauno ar Vilniaus nusigauti į lietuvišką pajūrį žino kiekvienas, bet ar taip pat lengva patekti į namus tropinėje Kanarų saloje? V.Cechanavičienės teigimu, kelionė iš Lietuvos į Tenerifę ir atgal tikrai nėra brangi. Skrydžio kaina su persėdimu dažnai siekia apie 60 eurų, be to, žiemos sezono metu yra ir nebrangių tiesioginių skrydžių iš Vilniaus.

Nemažai būstą šioje Kanarų saloje turinčių nevietinių Tenerifėje praleidžia tik dalį savo laiko. Tačiau net ir dirbant bei gyvenant Lietuvoje, nepatogumų nuomojant apartamentus nuotoliniu būdu nekyla. Tuo pasirūpinti gali vietinė nekilnojamojo turto agentūra, pavyzdžiui www.namaitenerifeje.lt, kurios atstovai padeda įsigyti būstą.

Be to, agentūra padeda ne tik administruoti turimą būstą prižiūrint nuomą ir jį tvarkant, bet ir gali rekomenduoti patikimus statybininkus bei apdailos meistrus. V.Cechanavičienė priminė, kad šiose agentūrose dirba žmonės iš įvairiausių šalių, todėl ir susikalbėti su jais niekam nekils problemų. Visą reikiamą informaciją ir patarimus pirkėjai gali gauti tiek lietuvių, tiek anglų, rusų ar kita norima kalba.

Kainos žemesnės nei Lietuvoje

Dar vienu didžiuliu Tenerifės pranašumu, džiuginančiu kiekvieno lietuvio širdį, yra šildymo sąskaitų nebuvimas. Lietuvoje šildymui brangstant kone kasmet, Tenerifės namų savininkai net ir žiemos viduryje pinigus atseikėja tik už elektrą, geriamąjį vandenį, interneto ryšį ir keletą kitų komunalinių paslaugų. Tiesa, visų jų kainos yra žemesnės nei Lietuvoje.

Tenerifę aplankančių lietuvių kainų šokas neištinka ir nuėjus į vietos parduotuves, kavines bei restoranus. Įvairių maisto produktų kainos čia neretai gerokai mažesnės nei mūsų šalyje. O ir įspūdinga šviežių vietos vaisių ir daržovių pasiūla Tenerifė, kaip ir visa Ispanija, džiugina lietuvius ir kitus salą aplankančius šiauriečius.

"Dirbame tiesiogiai su parduodamo nekilnojamojo turto savininkais, todėl rekomenduojame prieš perkant būstą Tenerifėje pasižiūrėti kainas www.namaitenerifeje.lt", – pataria šios agentūros atstovė V.Cechanavičienė.

Taigi, investuoti savo pinigus Lietuvoje nusprendusiems žmonėms verta gerai pagalvoti ir apsvarstyti apie investiciją į Tenerifės nekilnojamąjį turtą. Nors Lietuvos pajūris dažnam yra puikiai pažįstamas, perkant nekilnojamąjį turtą Lietuvoje egzistuoja ir nemaža rizika. Turto likvidumas Baltijos pajūryje yra žymiai mažesnis nei Tenerifėje, o ir turistų srautai, kurie savo atostogoms renkasi šią Kanarų salą, yra nepalyginamai didesni už į Palangą ar Nidą susiruošusių užsieniečių.

GALERIJA

  • Būstas saulėtoje Tenerifėje: ne prabanga, o atsiperkanti investicija
  • Būstas saulėtoje Tenerifėje: ne prabanga, o atsiperkanti investicija
  • Būstas saulėtoje Tenerifėje: ne prabanga, o atsiperkanti investicija
Vidos Cechanavičienės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rolandas

Bilietu uz 60 euru tikrai yra su persedimu , tiesioginiu tokia kaina tik per "paskutine minute". Bet tikrai nereikia sakyti skiedalai.

lina

Skrydzio bilietai 60 euru- tikrai skiedalai

I.

O kodel neuzsimena, kad beveik visi bustai Tenerifeje yra nuomojami nelegaliai. Nes trumpalaike bustu nuoma Tenerifeje daugumoje vietu yra draudziama. O ir baudos grazios...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS