Buvęs emigrantas Paulius finansininko karjerą Londone iškeitė į bitininkystę Lietuvoje | kl.lt

BUVĘS EMIGRANTAS PAULIUS FINANSININKO KARJERĄ LONDONE IŠKEITĖ Į BITININKYSTĘ LIETUVOJE

  • 5

Miesto bitininkystės ambasadoriumi vadinamo Pauliaus Chockevičiaus paklausyti turėtų keiksnojantys gyvenimą Lietuvoje ir svajojantys apie gyvenimą užsienyje, pavyzdžiui, Londone. Trylika metų Anglijoje gyvenęs, finansininku sėkmingai dirbęs lietuvis prieš penkerius metus susikrovė lagaminus ir kurti gyvenimo nuo nulio grįžo į Lietuvą. Šiandien Paulius populiarina miesto bitininkystės judėjimą, moko prižiūrėti bites, ir sako, kad bites mieste auginti gali beveik kiekvienas.

„Žmonės, kurie galvoja, kad bitininkystei reikia žemės plotų, sodų, ar didelių laukų, klysta. Dabar bites laikyti gali kone kiekvienas miestietis. Tam pakanka balkono, terasos ar namo stogo. Turime nuostabius, žalius miestus, kuriuose daug medžių ir žydinčių augalų“, – dalijosi 30-metis bitininkas Paulius Chockevičius.

Filmavimo grupę vyras pasitiko pačiame miesto centre ir pažadėjo, kad pakilę ant 15-os aukštų pastato stogo bus galima pasigrožėti ne tik nuostabia miesto panorama.

Nuo terasos atsiveria ne tik miesto vaizdas, netrukus nosį maloniai ima kutenti vaško kvapas, o įsiklausius girdimas ir tylus trijų bičių šeimų dūzgimas.

Bitės ant pastatų stogų Lietuvos miestuose gal ir skamba neįtikėtinai, bet, pasak Pauliaus, Europos didžiuosiuose miestuose tai jau tapo įprasta. Paulius parodė, kad geriau įsižiūrėjus spalvingus avilius galima pamatyti ne tik ant čia pat esančio Seimo, tačiau ir ant kitapus upės esančio verslo pastato stogų.

Pasaulio mokslininkai vis dažniau cituoja garsią Alberto Einšteino prognozę, kad, jei pasaulyje išnyktų bitės, žmonija išgyventų tik ketverius metus.

Visame pasaulyje bičių sparčiai mažėja, o kokios to priežastys, vis dar spėliojama. Pasak Pauliaus, kalbos, esą mieste auginamų bičių medus užterštas, yra mitas. Tai paneigia ir bitininko atlikti medaus, surinkto iš miesto centre auginamų bičių, tyrimai.

Pasirodo, toks medus neretai net sveikesnis nei bičių, sunešančių jį iš toli nuo miesto, nes ūkininkai dirbamuose laukuose dažnai naudoja cheminius preparatus, saugančius augalus nuo ligų ir kenkėjų.

Gyvenimo būdo laida „Nuo... Iki...“ – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val., tik per LNK.

GALERIJA

  • Buvęs emigrantas Paulius finansininko karjerą Londone iškeitė į bitininkystę Lietuvoje
  • Buvęs emigrantas Paulius finansininko karjerą Londone iškeitė į bitininkystę Lietuvoje
  • Buvęs emigrantas Paulius finansininko karjerą Londone iškeitė į bitininkystę Lietuvoje
  • Buvęs emigrantas Paulius finansininko karjerą Londone iškeitė į bitininkystę Lietuvoje
LNK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kas tiki

siom nesamonem yra... Matem simtus tokiu ... keli is tukstancio gryzta susikloscius aplinkybem... Dauguma kaip ... bukas ( grazus, tvirtas medis...) :)

Paulius finansininko karjera Londone

pakeite y bituciu Trano karjera lietuvoje , kabina medu su pirstu..

Chemija

Išsunke sveikata ten
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS