Alkstančiųjų – vis daugiau: įvardijo ne vieną svarbią priežastį | kl.lt

ALKSTANČIŲJŲ – VIS DAUGIAU: ĮVARDIJO NE VIENĄ SVARBIĄ PRIEŽASTĮ

  • 6

Marija šiandien ruošia maistą. Išvirė grikius, kuriuos patieks su skrudinta vištiena ir salotomis. Toks šios dienos „Betanijos“ valgyklos meniu. O maistu mėgausis apie 100 žmonių. Ar daugėja alkstančių, stokojančių maisto žmonių, LNK žurnalistė teiravosi „Carito“ socialinio centro „Betanija“ vadovo Miroslavo Seniučio.

– Kiek šiandien žmonių pamaitinsite? Ar padaugėjo stokojančių maisto šiais metais?

– Iš tikrųjų vidutiniškai per dieną mes pagalbą maistu suteikiame apie 200 žmonių. Stebime, kad šis skaičius auga. Dabar jis siekia iki 240. Ateina skirtingi žmonės, dažniausiai – senjorai, nepasiturintys asmenys.

– Kaip manote, kodėl padaugėjo alkstančiųjų?

– Išties tai galima sieti su papildomomis išlaidomis, kurios atsiranda žiemą. Turi įtakos ir šildymo sezonas, bet norint tiksliai pasakyti, reikėtų išsamesnių tyrimų, apklausų. Tačiau žiemą visada lankytojų skaičius padidėja.

– Jūs turbūt jau visus nuolatinius lankytojus pažįstate iš veidų. Na, o ką sako naujai, pirmąsyk atėjusieji. Ar jie nelinkę atvirauti, kas čia juos atvedė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Praėjusią savaitę buvo labai daug naujų veidų. Pirmą kartą atėjusieji jaučiasi nedrąsiai, nėra šnekūs. Psichologiškai žmonėms nėra lengva čia ateiti, prašyti pagalbos ir ją gauti. Bet didžioji dalis yra senbuviai, kurie čia lankosi ne vienus metus.

Vidutiniškai per dieną mes pagalbą maistu suteikiame apie 200 žmonių. Stebime, kad šis skaičius auga.

 

– Kokios paramos jums patiems, jūsų centrui dabar reikėtų?

– Mes stokojame maisto produktų, iš kurių galėtume pagaminti daugiau maisto ir pamaitinti daugiau žmonių. Visi norintieji prisidėti, gali atvežti maisto produktų, susisiekti su mumis. Internete, feisbuke – „Carito“ puslapyje yra mūsų kontaktai. Aktualiausia – ilgo galiojimo produktai, mėsos produktai, daržovės. Priimame viską. Mūsų puiki virėja ir visa darbuotojų komanda tikrai pagamins skanų maistą nepasiturintiems žmonėms.

– Ar jums reikia savanorių pagalbos, ar užtenka tų talkinančių rankų?

– Mielai kviečiame prisijungti ir savanorius. Niekada nebūna tų papildomų rankų per daug.

– O jeigu žmogus sumanytų atvežti, tarkim, puodą troškinio. Kokie reikalavimai, kaip dėl  maisto saugumo?

– Kiekvienas, kuris nori padėti alkstančiam, prisidėti, atveždamas jau paruoštą maistą turėtų pats įvertinti jo saugumą vartoti. Tačiau geriausia, kad prisidėtų maisto produktais, iš kurių mes maistą pagaminsime.

– Čia niekas neišmetama, nelieka maisto likučių, nes čia atėjusieji turbūt suvalgo viską, kas yra lėkštėje.

– Tikrai taip, nes mūsų virėjos – puikios.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nuomonei

Ateina dar ne visi, kurie iš tikro alksta, nes inteligentai gėdijasi. Todėl ir vaikšto gatvėmis nesveikai liesi zmoguciai. Dalis, kuri ateina ne visada jiems reikalinga pagalba maistu, dalis ateina pabendrauti

nuomonė

Juokinga ,BVP praeitais metais Lietuvoje kilo greičiausiai ES, bado jokio nėra, o ko nepavalgyti, skanus maistas, kaip ten sako, dykai ir druska saldi.

iš kARTO KLAUSIME-ALKSTANTYS???

Ateina visokių, matome, ir veidukais įraudusiais ne nuo vėjo ,ir stiprių vyrukų, tinginčių dirbti,ir bobulyčių, kurios matyt tingi sriubos išsivirti, buljono, kuris nekainuoja brangiai..padėkime invalidams, daugiavaikėms, tvarkingoms šeimoms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS