COVID-19 reagentams ir testams Lietuva jau išleido per 15 mln. eurų | kl.lt

COVID-19 REAGENTAMS IR TESTAMS LIETUVA JAU IŠLEIDO PER 15 MLN. EURŲ

Preliminariais duomenimis, nuo vasario mėnesio koronaviruso infekcijos nustatymui reikalingiems reagentams ir testams išleista daugiau kaip 15 mln. eurų, sako laikinoji Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovė Jovita Petkuvienė.

„Kiek pavyko suskaičiuoti, nuo vasario mėnesio COVID-19 reagentams ir testams išleista per 15 mln. eurų. Didžiausios perkančiosios organizacijos yra Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija, Kauno klinikos, Panevėžio ligoninė, Santaros klinikos, Vilniaus miesto savivaldybė“, – Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje trečiadienį sakė J. Petkuvienė.

Tiesa, ji akcentavo, kad šie duomenys yra preliminarūs, nes tarnybai iki galo nustatyti šių priemonių pirkimo mastą yra sudėtinga.

„Ne visais atvejais tokių reagentų pirkimas yra identifikuojamas kaip būtent (skirtas – ELTA) COVID-19 viruso nustatymui. Kartais perkama kartu su kitais reagentais, dėl to tie duomenys iki galo tikslūs nebus, bet spėjame, kad apimtys turėtų būti panašios“, – sakė J. Petkuvienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lodorius

Neracionaliai ištaškė ir iššvaistė milijonus reagentams ir nekokybiškiems testams, nes dėl (ne)aiškių priežasčių vengia pasitelkti marketingo specialistus profesionaliai vykdyti užpirkimus. Panašu, kad " klysti" vykdant milijoninius užpirkimus yra patogiau.

as

o ko tylite jus pisa atvirai ir dar antsnukius uzdeda kad nerekautumete

...Is kuriu maziausiai 4.5 mln eur.

buvo issvaistyti permokant vietiniams ir uzsienio spekuliantams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS