D. Arlauskas: atidėti mokesčiai galėtų būti nurašyti | kl.lt

D. ARLAUSKAS: ATIDĖTI MOKESČIAI GALĖTŲ BŪTI NURAŠYTI

Lietuvos darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas sako, kad atidėtų verslo mokesčių grąžinimas turėtų būti diferencijuotas, o kai kurie verslai galėtų būti atleisti nuo atidėtų mokesčių grąžinimo.

„Svarbiausias dalykas, ką darys valstybė su paskolintais pinigais, su atidėtais mokesčiais. Kaip čia bus: ar iš karto lieps grąžinti? Mes tikimės, galbūt kažkur bus paskelbtas moratoriumas, gal nurašys (atidėtus mokesčius – ELTA) kaip po Rusijos krizės. Manau, kad įmonės tiesiog laukia šito didesnio aiškumo“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė jis.

„Manau, kad vis tiek labai diferencijuotai reikės prieiti prie šio klausimo“, – pridūrė D. Arlauskas.

ELTA primena, kad 34 tūkst. naujų įmonių, įtrauktų į 2021 metų nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą, bus taikomas mokestines pagalbos priemonė mokesčių nepriemokoms.

Kaip praneša VMI, šios pagalbos priemonės taikomos nuo šių metų sausio 1 iki balandžio 30 dienos. Į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą patekę verslininkai iki balandžio 30 d. ir du mėnesius po to yra atleisti nuo delspinigių, jiems nebus pradėti išieškojimo veiksmai, o kreiptis dėl mokestinės paskolos sutarties (MPS) be palūkanų jie galės iki balandžio 30 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

R.S.

Pritariu. Ir pirmiausiai įmokos bankams už paskolas. Taip bankai parodytų kokie jie geranoriški Valstybei kurią plėšia jau daug metų

Pilietis

Pačio verslininko reikalas,taip buvo nuo pradžių , taip turi būti visada.Dauguma verslininkų nuo nepriklausomybes atkurimo bankrutavo ,niekas neėmė i galvą.Dabar kokia pagalba gali būti,pasaulinė pandemija,kame reikalas, kiekvieno asmeninis reikalas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS