D. Grybauskaitė susitiks su EBPO vadovu | kl.lt

D. GRYBAUSKAITĖ SUSITIKS SU EBPO VADOVU

  • 0

Prezidente Dalia Grybauskaite pirmadienį susitiks su vienos įtakingiausių pasaulyje organizacijų - Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) - generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria (Anchelu Gurija). Pokalbyje bus aptartas Lietuvos stojimo į EBPO procesas bei sritys, kurioms būtinos reformos.

A.Gurria pristatys EBPO atliktą Lietuvos ekonominę apžvalgą - išsamų valstybės pažangos įvertinimą, kuris parodo, kaip ekonominė politika gali paskatinti ilgalaikį šalies augimą,pranešė Prezidentūra.

Prezidentės teigimu, narystė EBPO atneš didelę politinę ir ekonominę naudą Lietuvai - išaugs tarptautinės bendruomenės ir užsienio investuotojų pasitikėjimas valstybe, sumažės šalies skolinimosi kaštai, padaugės užsienio investicijų.

Oficialų prašymą tapti EBPO nare Lietuva įteikė 2002 metais, o pradėti stojimo procesą ji pakviesta 2015 metų birželį. Šiemet sausį šaliai įteiktas pradinis memorandumas. Lietuva organizacijos nare norėtų tapti ne vėliau kaip 2018 metais.

Lietuva aktyviai dalyvauja EBPO komitetuose ir darbo grupėse, jos atstovai bendradarbiauja su EBPO ekspertais konkurencijos stiprinimo, ekonomikos liberalizavimo ir kovos su korupcija srityse. Šalis taip pat prisideda teikiant EBPO paramą Ukrainai.

Dėl itin griežtų reikalavimų EBPO narėmis gali tapti tik itin ekonomiškai stiprios, skaidrios ir inovatyvios valstybės. Šis klubas dabar vienija 34 šalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS