D. Kreivys abejoja dėl LSDP siūlomos PVM lengvatos elektrai ir dujoms | kl.lt

D. KREIVYS ABEJOJA DĖL LSDP SIŪLOMOS PVM LENGVATOS ELEKTRAI IR DUJOMS

Energetikos ministras Dainius Kreivys kritiškai įvertino Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) siūlymą įvesti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą gyventojų sąskaitoms už elektrą ir dujas. Ministro teigimu, tikslingiau būtų padidinti kompensuojamą šildymo dalį tiems, kuriems pagalbos tikrai reikia.

„Skamba neblogai, bet pagalvokime iš kitos pusės. Kas yra geriau, ar duoti lengvatą visiems, kuriems jos ir nereikia – turtingiesiems žmonėms, ar geriau, ką dabar daro Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, pakelti grindis ir padidinti kompensuojamą dalį tiems, kurie patiria skurdą, jaunoms šeimoms, vienišiems asmenims, pensininkams“, – antradienį LRT radijui sakė energetikos ministras D. Kreivys.

Ministro nuomone, geriau būtų panaudoti socialines priemones ir susidariusį skirtumą paskirstyti per ilgesnį laikotarpį nei keisti PVM tarifus.

„Kai sumažini PVM, atkūrimo mechanizmas labai sudėtingas, todėl turbūt niekada, ar į vieną, ar į kitą pusę, jo ir neatkuri. Žiūrint iš valstybės pajamų perspektyvos, PVM yra pagrindinis mokestis, iš kurio mes finansuojame socialinę apsaugą, mokame pensijas, šiuo metu taip pat ir švietimą, ir kitus dalykus, todėl būtų tikslingiau panaudoti socialines priemones, o kitiems žmonėms mokėjimą išdėstyti per ilgesnį laikotarpį“, – kalbėjo D. Kreivys.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę LSDP pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė dėl, jos nuomone, nepakankamų ir pavėluotų priemonių siekiant suvaldyti elektros energijos kainų augimą, paragino valdančiuosius kuo greičiau Seime svarstyti įstatymo pataisą įvesti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą gyventojų sąskaitoms už elektrą ir dujas.

Šio siūlymo premjerė Ingrida Šimonytė nepalaiko ir mano, kad Vyriausybės planas stabdyti kainų augimą ir susidariusį skirtumą paskirstyti per penkerius metus yra naudingesnis nei PVM pakeitimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pastebejimas

Kreivys pamirso,kaip buvo pakeistas per krize PVM is 18 i 21,bet ir pasibaigus krizei jis nebegrizo i 18...nors zadejo zadejo pakeisti krizei pasibaigus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS