D. Kreivys ragina ES reikalauti Astravo AE komercinės veiklos atidėjimo | kl.lt

D. KREIVYS RAGINA ES REIKALAUTI ASTRAVO AE KOMERCINĖS VEIKLOS ATIDĖJIMO

  • 3

Energetikos ministras Dainius Kreivys penktadienį paragino Europos Sąjungą (ES) solidariai reikalauti atidėti Astravo atominės elektrinės (AE) komercinę veiklą, kol nėra išspręsti visi saugumo klausimai.

Europos energetikos ministrų taryboje Liuksemburge D. Kreivys sakė, kad jėgainei išduoti leidimai komercinei elektros gamybai, nors streso testų reikalavimai vis dar nėra įgyvendinti, skelbia Energetikos ministerija.

„Tai kelia pavojų Lietuvos ir visų kitų Europos Sąjungos šalių gyventojams, ypač vertinant tai, kad Baltarusija stengiasi nuslėpti problemas, nepaaiškina jau įvykusių AE bloko sustabdymų ir gedimų priežasčių“, – Taryboje kalbėjo D. Kreivys.

Pasak ministerijos, Lietuvos pasisakymą palaiko dar aštuonios šalys narės.

Anot pranešimo, jeigu ES rinkoje bus tiesiogiai ar netiesiogiai prekiaujama nesaugiai pagaminta elektra, tai be kita ko, trukdys siekti klimato kaitos mažinimo tikslų – vystyti švarios energijos pajėgumus, užtikrinti, kad elektros rinka veiktų stabiliai ir efektyviai.

Energetikos ministrų tarybos metu buvo diskutuota ir dėl sąlygų vandenilio rinkai ES mastu sukūrimo. D. Kreivys atkreipė dėmesį, kad pirmiausia būtina užtikrinti tarpvalstybinį dujų kokybės koordinavimą ir nustatyti kokybės principus. Ministrai taip pat patvirtino Tarybos išvadas dėl renovacijos skatinimo ES.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaunietis

O,mes reikalaujame nedidinti dujų ir elektros KAINŲ.

Ponas ministre

Jūsų nepagydys joks pasaulio gydytojas.

Augis

Dar nespejai su savo saiką iš abejotinų sandorių, dėl elektros tiekimo prisiliesti kišenės vagy.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS