D. Mikutienė prašo patikslinti degalinės sąvoką | kl.lt

D. MIKUTIENĖ PRAŠO PATIKSLINTI DEGALINĖS SĄVOKĄ

  • 0

Nuo kitų metų įsigaliojus draudimui prekiauti alkoholiu degalinėse, parlamentinio Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė siekia aiškesnio degalinės sąvokos apibrėžimo.

"Darbietė" Dangutė Mikutienė Energetikos ministerijos prašo skubiai parengti Energetikos įstatymo pataisas, kuriose būtų nedviprasmiškai nurodyta, kad yra degalinė.

Pasak parlamentarės, energetikos ministro 2012 metų vasarį patvirtintos Leidimų verstis prekybos naftos produktais veikla išdavimo taisyklės leidžia daryti išvadą, kad degalinė yra teritorija su visais joje esančiais įrenginiais ar statiniais ir joje yra išduotas leidimas verstis prekyba naftos produktais.

"Atkreipiame dėmesį į tai, kad degalinės sąvokos įsakymuose yra kiek skirtingos, todėl būtų tikslinga degalinės sąvoką pateikti aukštesnę teisinę galią turinčiame įstatyme", - įsitikinusi D.Mikutienė.

Jos teigimu, dabartinė dviprasmybė sukėlė diskusijų, ar verslininkai, išsinuomavę dalį degalinių patalpų ar jų teritorijoje pasistatę parduotuvę ir gavę licenciją prekiauti alkoholiu, galės prekiauti alkoholiu ir nuo 2016 metų sausio, kada įsigalios draudimas.

"Iki pat šio laiko savivaldybės pastoviai išduodavo leidimus jiems prekiauti alkoholiu, nors įstatymo leidėjo valia buvo aiški dėl uždraudimo ir buvo skirtas pakankamas pereinamasis laikotarpis", - sako D.Mikutienė.

Seimas dar 2011 metais yra nusprendė nuo 2016 metų uždrausti prekybą alkoholiu degalinėse. Lapkritį Seimas atmetė socialdemokratų pasiūlymą draudimą atidėti iki 2019 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS