Darbdavius siūloma įpareigoti išleisti darbuotojus savišvietai | kl.lt

DARBDAVIUS SIŪLOMA ĮPAREIGOTI IŠLEISTI DARBUOTOJUS SAVIŠVIETAI

Seimas svarstys, ar įpareigoti darbdavius suteikti iki penkių darbo dienų neapmokamų atostogų per metus darbuotojams savišvietai.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti tokias Darbo kodekso pataisas, kurias pasiūlė demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai Lukas Savickas, Linas Kukuraitis ir Tomas Tomilinas. 

Socialdemokratas Algirdas Sysas įspėjo, kad galimi piktnaudžiavimo atvejai, kai žmonės ne mokysis, o užsiims kitais reikalais. 

„Motyvuodami, kad mokysis savišvietos, jie savo sode genės medelius, – pridūrė Julius Sabatauskas. 

Už pataisas balsavo 85 Seimo nariai, prieš buvo trys, o 16 susilaikė. Toliau pataisas Seimas svarstys gegužės 24-ją. Išvadas Seimui dėl pataisų teiks Vyriausybė ir Trišalė taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Iniciatyva pačiu laiku

Kadangi visi investavo kur greičiausiai gauna storesnį pluoštą pinigų, o švietimo sistema kaip ir sugriuvusi, tai tikrai pats metas mandagiai priminti, jog suaugęs asmuo privalo bent jau skaityti gebėti savarankiškai. O jau kas bent iš trijų žodžių sakinį surezga valstybės kalba ... o, šitie tai jau nūdienos išminties bokštai. O kas iki trijų suskaičiuoti geba pasitelkdamas trijų pirštų kombinaciją... o tai šitie jau iš viso apskaitos virtuozai ir mažų mažiausia turi gauti solidžias algas kur nors prie revizijų darymo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS