Išlaidos dėl darbo ginčų: vadovai nebus įpareigoti jų atlyginti pavaldiniams | kl.lt

IŠLAIDOS DĖL DARBO GINČŲ: VADOVAI NEBUS ĮPAREIGOTI JŲ ATLYGINTI PAVALDINIAMS

Seimas nutraukė svarstymus, ar įpareigoti darbdavius atlyginti dalį darbuotojų išlaidų jiems ginčijantis Darbo ginčų komisijoje.

Seimas antradienį po svarstymo atmetė tai numatančias Darbo kodekso pataisas. Už jų atmetimą balsavo 109 parlamentarai, prieš buvo vienas, o 10 susilaikė.

Dabar šias pataisas iniciatoriai galės tobulinti ir vėl teikti.

Neigiamą nuomonę dėl pakeitimų buvo išsakiusi Trišalė taryba, o Seimo Teisės departamentas teigė, kad pataisos galimai sukeltų neigiamų ekonominių pasekmių darbdaviams.

Darbo ginčus laimėjusiems darbuotojams buvo siūloma iš darbdavio reikalauti padengti advokatų, teisininkų, ekspertizių, laboratorinių tyrimų ar vertimų išlaidas. 

Pataisas teikusi Audito komitete dirbanti socialdemokratė Rasa Budbergytė BNS yra sakiusi, kad tai turėtų paskatinti darbuotojus labiau ginti savo teises, suteikti jiems daugiau galių, jaustis saugiau, o darbdavius atsakingiau žiūrėti į darbuotojų teises.   

Komisijoje ginčai nagrinėjami nemokamai, bet žmogaus išlaidos nekompensuojamos. Jis gali prisiteisti tik bylinėjimosi teisme išlaidas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

BURŽUJAI LIEKA BURŽUJAIS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS