Darbuotojų stygius Lietuvoje: įvardijo, kokių specialistų trūksta labiausiai | kl.lt

DARBUOTOJŲ STYGIUS LIETUVOJE: ĮVARDIJO, KOKIŲ SPECIALISTŲ TRŪKSTA LABIAUSIAI

Pagal Užimtumo tarnybos parengtą statybos sektoriaus analizę šiame sektoriuje veikiančių įmonių ir užimtųjų skaičius didėja. Pirmą šių metų pusmetį statybos sektoriaus darbdaviai Užimtumo tarnyboje registravo 11,1 tūkst. darbo pasiūlymų – tai 7,5 proc. daugiau registruotų laisvų darbo vietų statybos sektoriuje nei yra tokių darbų ieškančių asmenų.

Statybos sektoriaus darbuotojų paklausa šalyje yra 7,5 proc. aukštesnė už pasiūlą – darbdaviai registruoja daugiau laisvų darbo vietų nei yra tokių darbų ieškančių asmenų. Darbo rinkoje labiausiai trūksta statybininkų montuotojų, mūrininkų, tinkuotojų, darbininkų izoliuotojų, vandentiekininkų ir vamzdynų montuotojų, suvirintojų ir elektrikų. Tačiau situacija gerokai skiriasi atskirose savivaldybėse ir pagal konkrečias profesijas. Labiausiai statybos darbuotojų trūksta Klaipėdoje, Kaune, Šiauliuose ir Elektrėnuose.

Šių metų pirmąjį pusmetį 6,8 tūkst. darbo ieškančių asmenų įsidarbino statybos sektoriuje – 6 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį 2018 m. Daugiausia asmenų įsidarbino Inžinerinių statinių ir pastatų statybos įmonėse.

Statybos sektoriaus darbdaviai 2019-2020 m. planuoja steigti 4,8 tūkst. naujų darbo vietų. Prognozuojama, kad 2019-2020 m. statybos sektoriuje dirbs 17,5 proc. daugiau darbuotojų nei šiemet.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

arunas

mokekit zmoniskas algas ne minimum tikrai darbuotoju atsiras dirbau betonuotoju zinau ka reiskia ari o gauni kapeikas

Zbignevas

Užimtumo tarnyba pradėjo genocidą prieš savo klientus siūlo bet kokį darbą kad tik nestovėtum jų kontoroj, jiems neidomu ar tu sugebi dirbti tą darbą ar ne. Vienu žodžiu pizdiec.

Anonimas

Veikmes statyba, rekvizitai. Lt pasitikrink pamatysi kokios algos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS