Daugiausia darbo pasiūlymų rugsėjį pateikė apdirbamosios gamybos įmonės | kl.lt

DAUGIAUSIA DARBO PASIŪLYMŲ RUGSĖJĮ PATEIKĖ APDIRBAMOSIOS GAMYBOS ĮMONĖS

Per devynis šių metų mėnesius darbdaviai registravo 152,2 tūkst. laisvų darbo vietų neterminuotam ir 13,8 tūkst. terminuotam įdarbinimui.

Rugsėjį Užimtumo tarnybos informacinėje sistemoje registruota 37,9 tūkst. laisvų darbo vietų. Tai 5,7 proc. mažiau nei rugpjūtį ir 9,2 proc. daugiau nei pernai rugsėjį.

Daugiau nei pusė (58,5 proc.) registruotų darbo pasiūlymų skirti kvalifikuotiems darbininkams ir paslaugų sektoriaus darbuotojams, 15 proc. – specialistams, rodo naujausi Užimtumo tarnybos duomenys.

Daugiausia darbo pasiūlymų rugsėjį pateikė apdirbamosios gamybos (15,1 proc.), didmeninės ir mažmeninės prekybos bei variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto (13 proc.) bei transporto ir saugojimo (12,9 proc.) veiklas vykdančios įmonės.

Specialistams rugsėjį daugiausia laisvų darbo vietų registravo didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonės, kvalifikuotiems darbininkams – transporto ir saugojimo veiklą vykdančios bendrovės, nekvalifikuotiems darbininkams – aptarnavimo veikla besiverčiančios įmonės.

Palyginti su rugpjūčiu, rugsėjį labiausiai augo neterminuoto įsidarbinimo pasiūlymų skaičius kitą aptarnavimo veiklą, meninę, poilsio ir pramoginę bei žmonių sveikatos priežiūros veiklas vykdančiose įmonėse. Darbo pasiūlymų labiausiai mažėjo profesinę, techninę ir mokslinę bei viešojo valdymo ir gynybos veiklas vykdančiose, apgyvendinimo ir maitinimo bei švietimo paslaugas teikiančiose įmonėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS