Daugumai vartotojų brangsta elektra, daliai – ir dujos | kl.lt

DAUGUMAI VARTOTOJŲ BRANGSTA ELEKTRA, DALIAI – IR DUJOS

  • 7

Daugumai vartotojų nuo sausio šiek tiek brangsta elektra ir dujos. Kainos augimą pajus nepriklausomo elektros tiekėjo dar nepasirinkę gyventojai, taip pat dujas maistui naudojantys namų ūkiai.

Deklaruoti ir sumokėti už sausį suvartotą elektrą ir dujas reikės iki vasario pabaigos.    

Bendrovės „Ignitis“ tiekiamos elektros populiariausias „standartinis“ vienos laiko zonos tarifas didėja 2,9 proc. (0,4 cento) iki 14,1 cento už kWh (su PVM), dviejų laiko zonų – 3,9 proc. (0,6 cento) iki 16,1 cento (dienos) ir 1 proc. (0,1 cento) iki 10 centų (nakties ir savaitgalio).

Plano „namai“ vienos laiko zonos tarifas didėja 4,1 proc. (0,5 cento) iki 12,7 cento, o dviejų laiko zonų – 6,6 proc. (0,9 cento) iki 14,6 cento (dienos) ir 3,3 proc. (0,3 cento) iki 9,3 cento (nakties).

„Ignitis“ pranešė, kad vidutinė elektros kaina daugeliui vartotojų didės 4,1 proc. (0,54 cento už kWh), o statistinio namų ūkio, per mėnesį sunaudojančio vidutiniškai apie 117 kWh elektros, išlaidos išaugs apie 64 centais per mėnesį.

Kitokia kainodara galios vartotojams, kurie jau pasirinko nepriklausomą elektros tiekėją.

Tuo metu dujos „Ignitis“ klientams, naudojantiems jas maistui gaminti, kiek pabrangs – skaičiuojama, kad vieno namų ūkio išlaidos padidės apie 14 centų per mėnesį.

Gyventojams, per metus sunaudojantiems iki 300 kubinių metrų dujų (maistui gaminti), jos brangsta trimis centais (6,38 proc.) iki 50 centų už kubą (su PVM), iki 20 tūkst. kubų sunaudojantiems (šildymui) kaina nesikeis ir liks 28 centai, o daugiau kaip 20 tūkst. kubų – mažės 1 centu (3,7 proc.) iki 26 centų.

Elektros ir dujų kainos pastarąjį kartą keitėsi pernai liepą, kai atpigus žaliavoms rinkose, buvo peržiūrėti tarifai ne tik dujų, bet ir elektros vartotojams (įprastai elektros kainos skaičiuojamos kartą per metus). Elektra buitiniams vartotojams praėjusių metų antrąjį pusmetį pigo vidutiniškai 8 proc., o dujos – 15-22 proc.

Elektra kelerius metus pigo iki 2019 metų sausio, kai ji pabrango 15 proc., o nuo 2020 metų sausio jos kaina augo dar apie 14,7 proc. Pernai sausį dujos pigo apie 17,9 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

tai

turi kelti, naikina krovinių tranzitą, bankrotina baltarusių sanatorija ir panašiai, o pinigo tai reikia ginklams, ponų atlyginimams....

čempionas ,

nereikia ,juk dar ne naktynis bumas baubas čia pat te tau po nosim, imk pripustas vėl mokėsčiu pilnas vėžymas tik be arklio trukiamas bet runkeliui užkabintas eilinis bumas ,va jums trys viename, kaip netinka tie žodžiai, konservatoriai, iš paskos liberalai, stambus fokusininkai, imk ir tylėk šampo bonka šaus nauja išuki ,o tarpe šitu bezmenu dar bėga pupomis išpaišyta mergelė, lietuvos statytoja naujo kalibro pasiruoše gyventi geriau, tik pagal programeles nauju mokėsčiu sukurtu, o kad imtu ir sunaikintu nesąmoniu sukurtu P,V,M, visu taršos mokėsčius kur vėja nesąmoniu skaičiai, karantino metu,

Anonimas

toj dienoj niekad niekas nesikeis i geraja puse! ir toliau blokuojami straipsniai atsiunciant balta langa!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS