Dėl kiaulių maro viename ūkyje nugaišinta daugiau kaip 50 kiaulių | kl.lt

DĖL KIAULIŲ MARO VIENAME ŪKYJE NUGAIŠINTA DAUGIAU KAIP 50 KIAULIŲ

Naujausias afrikinio kiaulių maro (AKM) židinys užregistruotas Kazlų Rūdos seniūnijos teritorijoje esančiame vidutinio dydžio kiaulininkystės ūkyje, kuriame buvo auginamos 54 kiaulės, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Kaip teigiama pranešime, imtasi reikiamų apsaugos priemonių – nustatytos 3 ir 10 kilometrų apsaugos ir priežiūros zonos, visos augintos kiaulės bus saugiai sunaikintos, ūkyje vykdomi dezinfekavimo darbai.

Įtariama, kad virusą pernešti galėjo pati gyvulių savininkė, apsilankiusi kaimyniniame ūkyje (už 1,3 kilometro), kuriame šių metų liepos 8 dieną buvo patvirtintas AKM protrūkis ir nugaišintos 5 savo reikmėms augintos kiaulės.

Maisto ir veterinarijos tarnyba pažymi, kad kiaulių laikytojai privalo griežtai laikytis biologinio saugumo priemonių – nesilankyti kitose kiaulių auginimo vietose, neskolinti inventoriaus, pašarų, be to, keisti darbo drabužius, avalynę, laikytis asmeninės higienos, nuolat naudoti dezinfekcinius kilimėlius. 

Lietuvoje šiais metais nustatyti 9 AKM protrūkiai kiaulių laikymo vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nėra to

maro.Yra tik lenku diversijos ir kyšininku veikla/tyčinis ligos nelikvidavimas siekiant sunaikinti lietuvišką gyvuliu auginima/

...

"Dėl kiaulių maro viename ūkyje nugaišinta daugiau kaip 50 kiaulių" - o kada nors vieną Seimo kiaulę nugaišinsit? :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS