Dideliems investicijų projektams su mažiau darbuotojų – pelno mokesčio lengvata | kl.lt

DIDELIEMS INVESTICIJŲ PROJEKTAMS SU MAŽIAU DARBUOTOJŲ – PELNO MOKESČIO LENGVATA

Didelius projektus įgyvendinančioms įmonėms, kurios pritrauks daug investicijų ir įdarbins bent 20 žmonių, atsvers vadinamasis „žaliasis investicijų koridorius“ – jos galės naudotis pelno mokesčio lengvata.

Seimas ketvirtadienį nustatė švelnesnius reikalavimus investuotojams į didelius projektus., jie bus taikomi nuo 2024 metų liepos.

Užteks, kad investuojanti bendrovė sukurs bent 20 naujų darbo vietų, o vidutinis atlyginimas sieks bent 1,25 konkrečios savivaldybės vidutinio darbo užmokesčio – tai reiškia, kad ji įsipareigotų darbuotojams mokėti ketvirtadaliu didesnę algą.

Seimas nustatė, kad pelno mokesčio lengvata bus taikoma toms įmonėms, kurios sukurs naujų darbo vietų nuo 20 iki 149 (Vilniuje – nuo 20 iki 199).

Šiuo metu tokios įmonės gali iki 20 metų nemokėti pelno mokesčio, o dideliais projektais laikomi tie, kurie sukuria bent 150 (Vilniuje – bent 200) darbo vietų ir jos išlaikomos bent penkerius metus, kai investuojama bent 20 mln. eurų (Vilniuje – bent 30 mln. eurų) privačių lėšų.

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis Seimo komitetuose svarstant pataisas yra sakęs, kad stambių projektų ir investicijų tendencijų analizė rodo, kad dėl technologinės pažangos galima tuos pačius darbus atliekant mažiau darbuotojų, bet jiems esant aukštesnės kvalifikacijos.

Viceministro teigimu, pakeitimas ypač aktualūs regionams, kur tikimasi pritraukti naujų investicijų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nepritariu

O kas iš to darbuotojams? Dideliam daug, o kas mažam? Bėda ta, kad kuo daugiau darbdavys turi, tai nereiškia, kad ir samdomi darbuotojai proporcingai daugiau turės. Į valstybės kišenę įkris mažiau mokesčių. Tai kas iš tų lengvatų turės naudą

Kuo maziau

darbuotojams - tuo skalsiau savininkui!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS