A. Dulkys apie išmokos siūlymą pasiskiepijusiems senjorams: gerais norais kelias į pragarą grįstas | kl.lt

A. DULKYS APIE IŠMOKOS SIŪLYMĄ PASISKIEPIJUSIEMS SENJORAMS: GERAIS NORAIS KELIAS Į PRAGARĄ GRĮSTAS

  • 23

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia skeptiškai vertinąs „valstiečių“ šešėlinės Vyriausybės siūlymą skirti 100 eurų siekiančias vienkartines išmokas vyresnio amžiaus žmonėms, kurie pagal gydytojų rekomendacijas pasiskiepys nuo COVID-19. Ministro teigimu, reikia suvokti, kad mokesčių mokėtojų bendra dovana yra sudaryta galimybė vakcinuotis ir testuotis ir ja pasinaudoti.

„Visi pasiūlymai gali būti svarstomi. Ir aš tikrai nesu jokiais būdais kategoriškai prieš, neturiu jokio išankstinio nusiteikimo. Bet kiekvienas pasiūlymas turi būti laiku. Tai kai kurias taisykles galima įvedinėti, bet tai galima daryti gal kažkokiame pirminiame etape, kad tai būtų sąžininga visų dalyvių atžvilgiu“, – „Žinių radijui“ teigė A. Dulkys.

Pasak ministro, svarbu suprasti, kad gyventojams dovana už visų mokesčių mokėtojų pinigus yra skiepijimo ir testavimo galimybė.

„Noriu pabrėžti, kad (...) patys skiepai, visa skiepų logistika, vakcinacijos paslaugų visa infrastruktūra, testai, patys įvairiausi testavimo metodai, algoritmai – tai jau irgi yra dovana visiems žmonėms. Tai yra mokesčių mokėtojų bendra dovana, išmoka tam, kad tu galėtum tai padaryti“, – akcentavo jis.

Todėl A. Dulkys neslepia „valstiečių“ šešėlinės Vyriausybės pasiūlymą vertinąs skeptiškai.

„Man dabar kai kurios tos siūlomos papildomos išmokos truputėlį jau primena tą (posakį – ELTA) „gerais norais kelias į pragarą grįstas“. Kad jau ta plona riba tuoj bus peržengta, kai sakys, kad jeigu norite, kad aš aplankyčiau savo tėvus, tai duokite man 100 eurų, jeigu norite, kad aš nueičiau į rinkimus, tai duokite man 200 eurų, jeigu norite, kad aš gatvėje kažko nemuščiau, duokite man 300 eurų. Ta prasme, kur ta riba“, – sakė A. Dulkys.

Man dabar kai kurios tos siūlomos papildomos išmokos truputėlį jau primena tą posakį  „gerais norais kelias į pragarą grįstas“.

„Ir kažkuria prasme aš nežinau, ar tai yra pagarba tiems žmonėms. Negi mes manome, kad šie mūsų žmonės tik už pinigus nori padėti ir tik už pinigus viską gyvenime daro“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad, „valstiečių“ Vyriausybės teigimu, inicijuojamo įstatymo projekto paskirtis – siekiant spartinti vakcinaciją nuo COVID-19 ir mažinti dėl koronaviruso plitimo keliamas grėsmes vyresnių kaip 65 metų asmenų sveikatai bei skatinti ekonomiką, nustatyti vienkartinės išmokos asmenims, pasiskiepijusiems nuo COVID-19, dydį, teisę ją gauti turinčius asmenis, vienkartinės išmokos skyrimo ir mokėjimo sąlygas, tvarką ir finansavimą.

Pagal siūlomą įstatymo projektą teisę į vienkartinę išmoką, kurios dydis – 100 eurų, 65 metų ir vyresni asmenys įgyja tuomet, jei jie po 2021 metų rugpjūčio 16 dienos pasiskiepija pagal visą vakcinacijos schemą viena iš Europos Sąjungoje registruotų vakcinų nuo COVID-19. Teisė į vienkartinę išmoką būtų įgyjama tą pačią dieną, kai pasiskiepijama antrąja vakcinos doze, jei visa vakcinacijos schema sudaryta iš dviejų vakcinos dozių, arba pirmąja vakcinos doze, jei visa vakcinacijos schema sudaryta iš vienos vakcinos dozės.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Gyvate

Visiems kas skiepija šį pinigus tegu moka

Anonimas

Blin koks tu mėšlas dulkes gabale. Džiugu kad tau pilasi grasinimai

Janina

Man jūsų 100€ nereikalingas, po skiepo ne 100€ reikės pakloti gydymui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS