Ekonomikos komitetas pritarė keliams kitąmet skirti 217 mln. eurų daugiau | kl.lt

EKONOMIKOS KOMITETAS PRITARĖ KELIAMS KITĄMET SKIRTI 217 MLN. EURŲ DAUGIAU

Seimo Ekonomikos komitetas antradienį pritarė asociacijos „Lietuvos keliai“ siūlymui 2024 metais keliams numatyti 217 mln. eurų didesnį finansavimą.

„Pritarta bendru sutarimu, kitų nuomonių negirdžiu“, – posėdyje pranešė komiteto pirmininkas konservatorius Kazys Starkevičius.  

Komiteto sprendimą vertins Biudžeto ir finansų komitetas.

Asociacijos „Lietuvos keliai“ vadovo, lobisto Šarūno Frolenkos teigimu, norint sutvarkyti Lietuvos kelius, jiems kasmet turi būti skiriama ne mažiau nei 860 mln. eurų.  

„Visos vinječių pajamos turi atitekti Kelių priežiūros ir plėtros programai (KPPP – BNS), 80 proc. akcizo, kuris yra už automobilių kurą, turi atitekti KPPP. Vyriausybė planavo didindama vinječių kainą surinkti 100 mln. eurų, iš akcizo – 950 mln. eurų. Tai bendra KPPP suma turi būti 860 mln. eurų“, – komitete tvirtino Š. Frolenka.   

Lobisto teigimu, sprendimas skirti daugiau pinigų KPPP yra „politinės valios klausimas“.

„Tikiuosi, kad tiek šitame (Ekonomikos – BNS) komitete, tiek Biudžeto ir finansų komitete užteks politinės valios pasakyti, ar KPPP dydis tinkamas, ar netinkamas. Mūsų asociacijos vizija, matymas yra labai paprastas: jeigu KPPP lieka tokia, savivaldybės trečius metus lieka su ta pačia pinigų suma. Tai yra tragedija savivaldybėms“, – komitete kalbėjo jis.

Iš KPPP savivaldybių keliams kitąmet numatyta 179 mln. eurų.

Valstybės biudžete keliams iš trijų šaltinių kitąmet numatyta 715,5 mln. eurų (šiemet – 773,2  mln. eurų) 

Kelių priežiūros ir plėtros programoje 2024 metais numatyta tiek pat, kiek ir šiemet – 543 mln. eurų, iš bankų solidarumo  mokesčio keliams kitąmet atiteks dar 130,5 mln. eurų (šiemet – 148,4 mln. eurų, įskaitant skolintas lėšas), dar 41,8 mln. eurų yra ES finansavimas (81,6 mln. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

užmeskit kartais akį

nes kelių direkcija vėl į matuoklius suleis

Kur pinigus padedat keliams????

Pinigai surenkami iš degalų akcizų visi turi būri skiriami keliams ,nes mes tą akcizą ir mokam keliams ,o dabae iš surinktų akcizų tik apie 46 % yra skiriama keliams tiesri ir remontuoti.

Pilietė

Taip,labai gerai,kad rūpinamasi keliais, ypač ežeringuose rajonuose. Ten išrinktiesiems reikia pasiekti vilas. Tuo tarpu, ūkininkams į sklypus įvažiavimai panaikinami. Taip "dirba" automobilių kelių direkcijos projektuotojai. Visa tai daroma tikslingai,kad paežerės atsilaisvintu ponams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS