Ekonomikos ministrė su Registrų centro vadovu aptars duomenų atvėrimą | kl.lt

EKONOMIKOS MINISTRĖ SU REGISTRŲ CENTRO VADOVU APTARS DUOMENŲ ATVĖRIMĄ

  • 3

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė antradienį su Registrų centro vadovu Sauliumi Urbanavičiumi aptars pokyčius, kad verslui ir visuomenei būtų atverta daugiau centro duomenų.

Pasak A. Armonaitės, duomenų atvėrimas sukurtų dar palankesnes sąlygas verslams įsikurti ir augti.

Pasak Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Valstybės kontrolė skaičiuoja, jog Lietuvos ekonomika galėtų paaugti beveik 1 mlrd. eurų, jei institucijos įgyvendintų Europos Sąjungos (ES) rekomendacijas bei atvertų daugiau duomenų verslui ir visuomenei.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) tyrimo duomenimis, Lietuva 2019 metais įvertinta kaip mažiausiai pažengusi EBPO valstybė atveriant duomenis, esanti paskutinėje, 32-oje, vietoje, surinkusi 0,35 balo iš vieno galimo.

Itin lėtą duomenų atvėrimą Lietuvoje kritikuoja ir nevyriausybinės organizacijos, savo ruožtu Registrų centras pernai tvirtino, kad daugiau savo tvarkomų duomenų atverti jis galės išsprendus teisės aktų pakeitimo klausimus

Susitikime bus kalbama, kaip užtikrinti patikimesnę Registrų centre kaupiamų duomenų apsaugą, A. Armonaitė ir S. Urbanavičius taip pat aptars skaitmeninės Lietuvos ambasados kūrimo galimybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nukentėjęs

Kaip žmogus visapusiškai nukentėjęs nuo kgb pakalikų kadrilio, ,norėčiau žinoti, kodėl tarp statistikos departamento darbuotojų ir po 30 Nepriklausomybės metų labai daug ne lietuviškų, o rusiškų, ukrainietiškų ir dar galas žino kokių pavardžių? Seniai viskas perduodama kur reikia ir kam reikia, o ES popieriuose mes "užsislaptinusi, duomenų neteikianti " valstybė. Blefas

2

Geriau KGB sarasus atvertu kad po 25 metu dar 75 nereiketu laukti. Jei rusai puola ir jie mums gresme. Mes privalome zinoti kas su jais bendradarbiavo.

O taip kokie ministrai Lietuvoje

Kokia iš jos ministrė, nebent prakišusiem ją į seimą gal jų norus patenkins , įteisins kvaišalus, žydrų santikių įforminimą,narkotikus Lietuvoje. ManauJos toks buvo įsipareigojimas savo rinkėjams.Lietuvele amen su tavim.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS