ESO atmeta kelinininkų kaltinimus, kad Vilainių tilto remontas užtruko dėl jos kaltės | kl.lt

ESO ATMETA KELINININKŲ KALTINIMUS, KAD VILAINIŲ TILTO REMONTAS UŽTRUKO DĖL JOS KALTĖS

Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) atmeta jai mestus kaltinimus, kad Kėdainių Vilainių tilto rekonstrukcija užtruko dėl bendrovės kaltės.

„Noriu paneigti viešumoje pasirodžiusią Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovo Remigijaus Lipkevičiaus nuomonę, kad tilto rekonstrukcija užtruko dėl bendrovės ESO kaltės“, – penktadienį išplatintame pranešime sakė ESO Ryšių su visuomene projektų vadovas Paulius Kalmantas.

Kelių direkcijos generalinis direktorius R. Lipkevičius ketvirtadienį Seimo socialdemokratų frakcijoje teigė, kad Vilainių  tilto rekonstrukcijos darbai pernai esą strigo dėl ESO delsimo sutvarkyti kabelį.  

„Balandį (2022 metų – BNS) paaiškėjo, kad yra ESO kabeliai, prašyta ESO tuos kabelius pašalinti, nes mūsų rangovas neturi teisės lįsti prie to turto. ESO savo procedūras vykdo tris mėnesius, sugaištas laikas iki liepos, kai buvo galima vykdyti darbus“, – aiškino R. Lipkevičius.   

Šią atsakomybę turėjo LAKD pasirinktas rangovas. ESO visus savo veiksmus atliko per 7 darbo dienas.

Pasak P. Kalmanto, tiek projektuotojas, tiek rangovas buvo pasirinktas Kelių direkcijos, todėl ESO niekaip negalėjo turėti įtakos projektavimo bei rangos darbams.

„Šią atsakomybę turėjo LAKD pasirinktas rangovas. ESO visus savo veiksmus atliko per 7 darbo dienas“, - teigia ESO.

Pasak ESO, tilto rekonstrukcijos rangovė HISK dėl elektros tinklų ir įrenginių perkėlimo sąlygų į ESO kreipėsi 2021 metų pabaigoje, o 2022-ųjų sausio pradžioje ESO išdavė technines sąlygas, pagal kurias galutinį projektą HISK projektuotoja „InerPro“ pateikė gegužę ir ESO jį iš karto suderino.

Tačiau tik po dviejų mėnesių – liepos 14-ąją LAKD kreipėsi dėl trišalės sutarties tarp HISK, elektros montavimo įmonės „Indastrus“ bei ESO pasirašymo – ji buvo pasirašyta tą pačią dieną.

Vienas iš trijų Kėdainiuose esančių tiltų per Nevėžį – pernai pradėtas rekonstruoti J. Basanavičiaus gatvėje esantis Vilainių tiltas –  R. Lipkevičiaus teigimu, turėtų būti sutvarkytas iki birželio ar dar anksčiau.

Labai prastos būklės tilto per Nevėžį kapitalinė rekonstrukcija pradėta 2022 metų pavasarį. HISK tuomet įsipareigojo tiltą atnaujinti už 2,12 mln. eurų.

Į Kėdainius iki šiol buvo galima patekti trimis tiltais: Vilainių, praėjusią savaitę įgriuvusiu tiltu Tilto gatvėje, kelyje Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai, todėl eismas dabar vyksta tiltu, esančiu kelyje Jonava–Šeduva. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS