„Eurobarometras“: Lietuvos gyventojai dėl infliacijos mažiau kvaršina galvą | kl.lt

„EUROBAROMETRAS“: LIETUVOS GYVENTOJAI DĖL INFLIACIJOS MAŽIAU KVARŠINA GALVĄ

  • 2

Infliacija Lietuvoje ir toliau kelia didelį gyventojų susirūpinimą, tačiau mažesnį nei metų pradžioje, rodo naujausia „Eurobarometro“ apklausa.

40 proc. respondentų Lietuvoje (25 proc. europiečių) mano, kad tarptautinė padėtis yra svarbiausia problema, su kuria šiuo metu susiduria ES, rodo birželį atlikta apklausa.

Ekonominė situacija kelia susirūpinimą 27 proc. lietuvių (17 proc. europiečių), didėjančios kainos, infliacija ir pragyvenimo išlaidos – 20 proc. (27 proc. ES), energijos tiekimas – 18 proc. (16 proc. ES).

Paklausti apie dvi svarbiausias problemas, su kuriomis susiduria šalis, 57 proc. apklaustųjų Lietuvoje nurodė didėjančias kainas, infliaciją ir pragyvenimo išlaidas – 7 proc. punktais mažiau nei sausio-vasario mėnesiais.

Visoje ES šias problemas įvardijo 45 proc. gyventojų – 8 punktais mažiau.

Kitą problemą – ekonominę padėtį nurodė 22 proc. apklaustųjų Lietuvoje (18 proc. europiečių), sveikatą – 17 proc. (14 proc.), tarptautinę padėtį – 15 proc. (9 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tep

Tai kvailos visuomenes bruozas. Tai vienadieniai mastytojai ir neturintys smegenu platesniam matymui. Del to ir sedite ES pasiknyje

Kam

nervintis del to,ko itakoti negali?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS