Finansų ministras: skurdo mažinimui jau skirta daug lėšų | kl.lt

FINANSŲ MINISTRAS: SKURDO MAŽINIMUI JAU SKIRTA DAUG LĖŠŲ

  • 9

Prezidentui Gitanui Nausėdai raginant didinti finansavimą socialinei apsaugai, laikinasis finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad pastaraisiais metais skurdo mažinimui buvo skirta daug pinigų.

„Biudžeto formavimas ypatingas tuo, kad svarbiausia išskirti poreikius atitinkančius prioritetus. Tai pastaraisiais metais skurdui mažinti buvo skirtos tikrai labai reikšmingos sumos“, – penktadienį LRT radijui teigė V. Šapoka.

„Neturėtume užsiliūliuoti pertekliniu optimizmu, aišku, nepiešti viską ir juodomis spalvomis, turime į viską žiūrėti realistiškai“, – pridūrė ministras. 

Jis taip pat įspėjo apie prognozuojamą ir pasaulio, ir Lietuvos ekonomikos augimo lėtėjimą.

Vilius Šapoka

„Pasaulio ekonomika tikrai lėtėja, augimas lėtėja, Lietuvos ekonomikos augimas taip pat reikšmingai sumažės ateinančiais metais, todėl turime elgtis tikrai labai apdairiai, tam pasirengti ir turime imtis ryžtingų sprendimų ir įgyvendinti būtinas reformas švietimo, sveikatos socialinės apsaugos srityse “, – tvirtino ministras.

Turime į viską žiūrėti realistiškai.

G. Nausėda, šią savaitę susitikęs su laikinuoju socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu, paragino didinti finansavimą socialinei apsaugai.

Pasak prezidento patarėjo Simono Krėpštos, lėšos, skirtos socialinei apsaugai, yra mažos, ir čia yra akcentas, kaip surasti galimybių padidinti finansavimą socialinėms reikmėms, kurios šiuo metu. pasak jo, yra maždaug du kartus mažesnės, palyginti su Europos Sąjungos vidurkiu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

to Senjora

Gal manai aš neužsidirbau? 25 metus ariau 2 vaikus augindama, per perestroikos laikus (tuo metu liberastai su konservėm ir kt. partiniais vogė iš eilės visą valstybės, t.y. mano, turtą ), vos išgyvenom pusbadžiu - dirbau pas verslininką ,,už pilvą".,,laisvoj Lietuvoj" dirbau...Gerai kad tu išėjei į pensija po 5m.atgavus nepriklausomybę.Skaičiavimai dar buvo kiti..O AŠ IŠĖJAU DABAR. Nusibraukė visi sovietiniai stažai, paskaičiavo net nežinau kaip, bet gaunu 165EU. Taigi..Pasidomėk pati, kitų dykaduoniais nevadinus kaip dabar sukniso visą pensijos sistemą, kaip net įteisino vagystę neatsiklausus pačio dirbančiojo( jeigu pats neatsisakai dalyvauti aferiugu išrastame biznyje ,,kaupiamuosiuose fonduose"- iš algos atskaičiuoja automatiškai), kaip norint gauti 300-400 Eu reikia turėti 35 metus stažo ir t.t.Rengiamasi net priimti įstatymą, kad dabar ne iš darbdavio, bet dirbančiojo privalės atskaičiuoti mokesčius sodrai ir kt. o tai reiškia kad plėšrusis Lietuvos verslas ir toliau viską perka

finansu ministras

1 - 2 - 3 - pauasams jau DAUG nes jie toliau NEMOKA skaiciuoti. Jiems ir taip jau pergaug.

Vėtra

Ar nebus jie panaudoti aikščių trinkelėms ar merų naujiems limuzinams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS