FNTT sulaukia dvigubai daugiau pranešimų apie įtartinas bankų operacijas | kl.lt

FNTT SULAUKIA DVIGUBAI DAUGIAU PRANEŠIMŲ APIE ĮTARTINAS BANKŲ OPERACIJAS

Praeitais metais gauta dvigubai daugiau pranešimų apie įtartinas bankų operacijas, sako Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojas Raimondas Kajėnas.

„Praeitas metais orientavomės į naujus sektorius. Būtent į grožio procedūras, mediciną, turime tyrimų ir su gerovės paslaugų teikimu, ir su grožio chirurgija, odontologija. Matome šiose vietos problemas ir teikiame siūlymų dėl prevencinių priemonių“, – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) diskusijos metu teigė FNTT direktoriaus pavaduotojas.

Pasak jo, probleminė sritis lieka atliekų tvarkymas.

„Atliekų tvarkymas išlieka viena iš ateities problematikų (...). Taip pat krovinių pervežimas, (...) grožio verslas gali būti stambus šešėlis. Turėjome tyrimų, kad iš smulkių grožio centrų generuojamos didelės pajamos, slepiami mokesčiai“, – sakė jis.

„Naftos prekyboje situacija ženkliai pagerėjusi“, – pridūrė R. Kajėnas.

Jo teigimu, FNTT pastaraisiais metais sulaukia dvigubai daugiau pranešimų apie įtartinas operacijas bankuose.

„Pinigų plovimo prevencija – matome bankų suaktyvėjimą. (...) Gauname pranešimų daug daugiau apie įtartinas operacijas, ir daug daugiau tyrimų dėl pinigų plovimo pradėjome“, – sakė R. Kajėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Neseniai skaičiau klausimą:

o kas domisi įvairiausio plauko pas mus veikiančiais fondais, į kuriuos pinigai iš užsienio įplaukia? Kas tikrieji jų savininkai, kam ir kokiais tikslais IŠ TIESŲ jie čia siunčiami, kokia tikroji tų fondų paskirtis (ar sutampa su deklaruojama)? Negalima aklai pasitikėti „investicijomis” net ir iš Vakarų, nes jei iš Vakarų, tai gali būti tik maskuotė. O gali būti iš bet kokios nešvariais žaidimais užsiimančios šalies. .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS