G. Kirkilas: biudžeto projekte neatsispindi koalicijos sutartyje įtvirtinti punktai | kl.lt

G. KIRKILAS: BIUDŽETO PROJEKTE NEATSISPINDI KOALICIJOS SUTARTYJE ĮTVIRTINTI PUNKTAI

Lietuvos socialdemokratų darbo frakcija trečiadienį paskelbtame biudžeto projekte pasigenda koalicijos sutartų punktų dėl vaiko pinigų.

„Mūsų frakcija negali aklai pritarti visiems Vyriausybėms paruoštiems pasiūlymams dėl 2020 metų biudžeto. Yra koalicinė sutartis, kurioje buvo aptarti tam tikri punktai, jie biudžeto projekte neatsispindi – tai pagrindinis minusas“, – frakcijos pranešime cituojamas „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas.

„Vaiko pinigų didinimui dabar numatyti 149 milijonai eurų, tačiau vaiko pinigus Vyriausybė nori didinti tik iki 60 eurų, nors koalicinėje sutartyje mes aiškiai įvardijome kitus skaičius, ir Finansų ministras apie juos žinojo. Laikomės savo pozicijos – vaiko pinigai turi būti 70 eurų kiekvienam vaikui – tai yra esminis klausimas“, – teigia G. Kirkilas.

Vyriausybė trečiadienį pasiūlė kitąmet iki 60 eurų padidinti vaiko pinigus, tai yra kiek mažiau, nei vasarą sutarė siekti koalicijos sutartį pasirašę valdantieji.

Lyginant su šiais metais, universalioji išmoka vaikui padidės nuo 50 iki 60 eurų, o vaiko pinigai neįgaliems, gausių ir nepasiturinčių šeimų vaikams – nuo 70 iki 100 eurų.

Sutartį dėl valdančiosios koalicijos šiemet vasarą pasirašę „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija sutarė siekti, kad universalioji išmoka būtų 70 eurų.

Premjeras Saulius Skvernelis komentuodamas šią situaciją sako, kad koalicija sutarė siekti vaiko pinigų augimo, ir šis siekis išlieka.

„Mes to siekio (kitų) metų eigoje taip pat neatsisakome, bet nukreipėme savo sprendimus būtent į tą sritį, kurioje padarėme didžiausią proveržį – šeimos, auginančios vaikus, ir šeimos, patiriančios didžiausią socialinę atskirtį“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras.

„Socialdarbiečiai“ taip pat skeptiškai vertina automobilių taršos mokestį, kuriam, anot frakcijos pranešimo, „trūksta socialinio jautrumo dedamosios“.

„Negalime palaikyti tokio automobilių apmokestinimo, kurį sunku pavadinti „taršos“ mokesčiu. Tie, kurie ir taip gauna mažas pajamas, bet turi automobilius – bus apmokestinami daugiau. Ir jie neturės galimybės ištrūkti iš užburto rato, nes vargu, ar išgalės įsigyti kitą automobilį. Trūksta socialinio jautrumo“, – sako G. Kirkilas.

Vyriausybei trečiadienį patvirtinus 2020-ųjų valstybės biudžeto projektą, premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad jis yra subalansuotas, o didžiausia jo išlaidų dalis tenka socialinėms reikmėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

onuteTO NUOMONE

TIKRAI ZINAI IS NAMU ATNES IR TAU DADES PROVOKATORIAU SUSIKISK SAVO NUOMONE ZINAI KUR NE TA SNEKI DURNELI VALSTIECIAI ZMONEM SKIRIA O SKVERNAS SAVO MINISTRAM ATIDAVE SKAITYK BEPROTI KAD ZINOTUM O NE SUDA MALK IDETAS STRAIKSNIS KAS KIAULYSTES DARO

JONAS TO SI

PRIE KO CIA DURNELI SI PAGONIS NEDURNINK ZMONIU NE PAGONIS JUO RENKA I SEIMA O TOKIE DURNEI KAIP TU

si

socmafi pagonim is seimo tvartelio padare a seniai laikas i pensija jei ne uz grotu nes sie barzdoti pypkoriai su gensekuAA praruke visa tauta o siandien su naisiu pagonim padare is seimo tvartelio politbardaka o hebra is pasiutimo komentaruose ir toliau loja ant gerb. Pranskiecio ir toliau galvoja kad izuli veidmainyste pateisins ju menkavertiskuma ir cinizma kaip ir ju teiseju ciniku ir cininu kiek dar tu vaidinsi /gelbetoja/ ir pasitrauksi is sio politbardako kuri pats ir sukelei pypke prisirukes komuniste........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS